Under söndagen tar Elfsborg emot Malmö hemma på Borås arena. Skåningarna är inne i en intensiv period med många matcher. Så sent som i torsdags spelade man på bortaplan mot Dynamo Kiev i Europa League. Kommer det täta matchandet påverka Malmöspelarnas prestation?

Match: Elfsborg – Malmö (Allsvenskan) | Speltips: Malmö | Odds: @1.75 | Units: 4/5 | Spelstopp: 17:30

Rygga till 1.75 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spricka mellan lagkaptenen och klubben

Allting talar för att Elfsborgs lagkapten och målvakt Kevin Stuhr-Ellegaard missar matchen på söndag. Dansken var inte med mot AFC i måndags och då gick klubben ut med att målvakten var magsjuk. I efterhand har Stuhr-Ellegaard istället gått ut med att han inte spelade matchen på grund av ett kontraktsbråk: Elfsborg har inte erbjudit lagkaptenen någon kontraktsförlängning. Lagkaptenen riktade även hård kritik mot klubben och tränaren Jimmy Thelin, någonting som ej verkar uppskattas av klubben som nu meddelat att Stuhr-Ellegaard inte får träna med A-laget den närmsta tiden. Jag tror att bråket kan komma och påverka Elfsborg prestation på söndag. Förutom att man tappar en riktigt bra och erfaren målvakt så påverkar detta lagdynamiken. Jobbig situation för spelarna som kanske inte vill ta sida i bråket, varken för sin tränare eller lagkapten.

Bråket var allt annat än vad Elfsborg behövde, laget har stått för två bleka insatser i rad. Först kryssade Boråsarna mot Sirius hemma och sedan fick man med nöd och näppe med sig en poäng på bortaplan mot AFC. Jag har svårt att se hur detta Elfsborg ska kunna stå upp mot Malmö på söndag. Man imponerar inte och i delar av sina matcher uppträder man som ett bottenlag. De senaste åren har Malmö varit en mardrömsmotståndare för Elfsborg. I våras förlorade man med 4-1 på bortaplan och det var klubbens sjunde raka förlust mot skåningarna. För Borås del tror jag tyvärr att den dystra sviten kan förlängas på söndag.

Intensivt spelschema

Malmö som efter ännu ett lyckats kval tagit sig till Europa Leagues gruppspel är inne i ett intensivt matchande. På en vecka kommer man ha spelat mot Norrköping, Kiev och Elfsborg. Självklart är detta någonting som påverkar spelarna. Frågan är om det kommer påverka spelarna så mycket att de inte skulle lyckas vara numret större än Elfsborg. Jag tror inte att påverkan kommer vara så stor. För det första så har Malmö de senaste åren skaffat sig mycket erfarenhet från dessa sammanhang. Klubben och laget vet hur man ska arbeta med återhämtning. För det andra så har man en bred trupp och kan rotera en del spelare. Kollar man på Malmös bänk mot Kiev är de spelare som alla hade gått rätt in i Elfsborgs startelva: Eric Larsson, Jonas Knudsen, Romain Gall, Marcus Antonsson, Jo Inge Berget och Guillermo Molins. Utöver det så har man spelare som inte ens var med i truppen som till exempel Erdal Rakip och Bonke Innocent. För det tredje så gör det intensiva spelschemat att fler spelare i laget får spela fotboll. Malmö har en så bred trupp att del riktigt bra spelare fått sida på bänken. Nu får de flesta spela fotboll varje vecka och detta tror jag stärker laget. Man får fler fler spelare i matchform som med olika spetsegenskaper kan förändra matchbilder.

Än så länge i år har Malmö inte varit allsvenskans bästa lag. Ska man vara allsvenskans bästa lag ska man vara etta i tabellen. Jag tror dock att Malmö kan vara allsvenskans bästa lag när vi summerar säsongen. För att skåningarna ska sluta etta i tabellen så är det första steget tre poäng mot Elfsborg. Detta är klubben och Malmöspelarna medvetna om. Jag tror vi kommer få se ett otroligt motiverat och taggat MFF på söndag. Klubbens stora mål är att varje år vinna Allsvenskan. När man väl är motiverade och påslagna ska mycket till att man inte vinner. I senaste allsvenska matchen mot Norrköping var man ej fullt påslagna med lyckades ändå vinna, det tycker jag säger en del.

Speltips: Malmö

Jag väljer att spela på att Malmö vinner matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan slutade 4-1 till Malmö.

  • Malmö har sju raka segrar mot Elfsborg.

  • Elfsborg saknar sin lagkapten Stuhr-Ellegaard efter ett bråk mellan han och klubben.

  • Elfsborg kommer närmast från två svaga insatser, kryss mot både Sirius och AFC.

  • Malmö har två raka segrar i allsvenskan.

Högst odds hittade jag 21/9 kl 10:00 hos Bet365 som ger 1.75. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.75 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.