Frankfurt och Dortmund lägger återigen fokus på ligan efter att båda lagen spelat europafotboll i veckan. Dortmund ska helt klart ses som favoriter i mötet men samtidigt går det inte att blunda för hur starka Frankfurt är på hemmagräs. Överspelet synas!

Match: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund (Bundesliga) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.46 | Units: 2/5 | Spelstopp: 18:00

Rygga till 1.46 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sitter i sex raka

Eintracht Frankfurt spelade i Europa League så sent som i torsdags. Motståndet stod Arsenal för, som trots att man roterade rejält lyckades vinna med hela 3-0. Resultatet är onekligen lite märkligt med tanke på att Frankfurt i regel brukar leverera på hemmaplan. Med tanke på övrigt motstånd ska man dock lyckas lösa avancemang trots mardrömsöppningen. Med det sagt finns det stor risk för Frankfurt att straffas hårt när ett formstarkt Dortmund kommer på besök, vars offensiv verkligen levererat hittills. Ser vi till inbördes statistik kan vi konstatera att lagen löst spelet i två av de tre senaste mötena, där det blivit ett målsnitt på generösa 3,6 mål per match.

Eintracht Frankfurt har blandat och gett i inledande omgångarna av Bundesliga. Man har ändå fått en godkänd start på säsongen med tanke på att man ställts mot tufft motstånd. I seriepremiären ställdes man mot Hoffenheim, en match man vann, för att omgången efter ta sig an Leipzig på bortagräs, en match man förlorade med 2-1. Utöver det har man noterats för vinst mot Düsseldorf och förlust mot Augsburg i senaste omgången. Kombinerar vi europaspel med ligaspelet har Frankfurt spelat målglada tillställningar denna säsongen. Man har inte lyckats hålla nollan i tre av de fyra spelade matcherna i Bundesliga, ett facit som förmodligen inte kommer förbättras i helgen. Frankfurt löser överspelet i sex raka matcher.

Formstark offensiv

Även Dortmund spelade europafotboll i veckan. Man tog emot Barcelona på hemmaplan i en historia som slutade 0-0 efter att Reus missat straff i andra halvlek. Noterbart är dock att resultatet verkligen inte speglar matchbilden – vi bjöds på en fartfylld historia med konstant offensiv fotboll. Så har det även sett ut i ligaspelet för de gulsvarta. Dortmund inledde Bundesliga positivt med en 5-1 vinst mot Augsburg och sedan dess har man sett fortsatt farliga ut framåt. Reus är frisk och dessutom i riktigt bra form, en viktig nyckelspelare för lagets offensiv.

Dortmund har tryckt in tretton mål på fyra matcher i ligan. Enda matchen man inte imponerade i var bortamatchen mot nykomlingarna Union Berlin, en match man gick poänglösa ur efter 3-1. Man har dessutom släppt in mål i båda de spelade bortamatcherna, en trend som blir svår att vända med tanke på att Frankfurt borta är en mycket tuff bortamatch. Samtidigt har Dortmund bjudit på målfester i ligan. Ser vi till lagets inledande matcher i Bundesliga kan vi konstatera att man löser överspelet i samtliga matcher och att det blivit övertygande 4,5 mål per match i snitt.

Speltips: Över 2,5 mål

Jag väljer att spela på över 2,5 mål. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Eintracht Frankfurt löser spelet i sex raka matcher

  • Sett till inbördes statistik har lagen haft ett målsnitt på 3,6 mål per match sett till de tre senaste mötena

  • Dortmund besitter en formstark offensiv som gjort tretton mål på fyra matcher i Bundesliga

  • Dortmund har snittat 4,5 mål per match än så länge i ligan

Högst odds hittade jag 20/9 kl 20:00 hos Bethard som ger 1.46. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.46 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.