Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Melbourne City kommer med en finare form, tre vinster de fyra senaste i seriespelet talar sitt tydliga språk

  • Bortalagets anfallare MacLaren har gjort arton mål på nitton ligamatcher denna säsongen

  • Inbördes sett så har Melbourne City vunnit fem av de sex senaste mötena lagen emellan

  • Newcastle Jets föll nu senast mot Brisbane Roar, detta samtidigt som Melbourne City vann stort mot Central Coast Mariners

  • Newcastle Jets har endast vunnit tre av tio hemmamatcher i A-League, ett facit som gör att man är det tredje sämsta hemmalaget i hela serien

Förlustfria sviten bruten

Vi ser fram emot en morgonmatch mellan Newcastle Jets och Melbourne City. Hemmalaget Jets visade upp fullt godkänd form när man gick sex matcher utan förlust, härliga poäng för ett lag som placerar sig långt ner i tabellen. Men, den fina trenden förstördes nu senast när man spelade mot Brisbane och åkte på förlust. I nästkommande ligamatch väntar ytterligare tufft motstånd när tabelltvåan kommer på besök – här är det inte mycket som talar för de färgglada från Newcastle.

Även om Jets gynnas av hemmafördelen här så är det viktigt att ha i åtanke att laget faktiskt misslyckats med att vinna hela nio av tolv hemmamatcher sedan serien drog igång. Att vara det tredje sämsta hemmalaget i divisionen är inget att skryta med och det blir tufft att förbättra statistiken under måndagsmorgonen, mycket med tanke på att man spelar inför tom arena. Jets har det alltjämt väldigt tufft mot just Melbourne City, senast man möttes gick de sistnämnda segrande med 2-0 och dessförinnan, när man spelade i Newcastle, krossade City sitt motstånd med hela 4-0. Hela fem av de sex senaste inbördes mötena har slutat med vinst till måndagens gäster.

Fördel bortalaget!

Melbourne City hittar vi på en andraplats i tabellen med en rätt bra bit upp till förstaplatsen. Med ett högst gynnande facit inbördes sett, samt en väldigt fin form, råder det ingen större tvekan om att chanserna till poängtagande är mycket goda. Melbourne City kommer till matchen med tre vinster de fyra senaste, där undantaget var ett kryss. Ingen förlust i ligan sedan mitten av februari. Nu senast kunde man noteras för en vinst med 4-2 mot Central Coast Mariners, där stjärnan MacLaren stod för hattrick. MacLaren har varit lagets utropstecken denna säsongen med sina arton mål på nitton matcher i högstadivisionen. Lär slå till även här!

Melbourne City är det starkare laget här, kommer med betydligt finare dagsform och radar upp vinster mot just Newcastle Jets. En tuff bortamatch, helt klart, men har väldigt svårt att se hemmalaget gå segrande här. Undertecknad backar upp med dubbelchansen och ser fram emot en spännande drabbning!

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.