Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern München tog sin femte raka vinst i senaste omgången efter en stabil insats mot Union Berlin

  • Eintracht Frankfurt förlorade sin öppningsmatch på hemmagräs med 3-1, fjärde raka förlusten i Bundesliga

  • Eintracht Frankfurt gör en usel säsong, man placerar sig på en hotad trettondeplats med endast fem poäng ner till nedflyttningsstrecket

  • Bayern München öser på och det går riktigt bra för laget just nu. Ett välfungerande, starkt lag som vunnit åtta av nio ligamatcher under 2020, i vilka man dessutom hållit nollan i sex stycken

  • Eintracht Frankfurt är det sämsta laget på bortaplan i hela Bundesliga

Hämtar ytterligare tre viktiga poäng

Det är med fortsatt serieledning Bayern förbereder sig inför möte mot Eintracht Frankfurt under lördagen. Första matchen efter uppehållet blev en ensidig historia i lagets favör, efter en mycket god insats kunde tre poäng säkras mot nykomlingarna Union Berlin. Det rullar på nu för Bayern, man har imponerat under säsongen och sitter på ett välfungerande lag såväl defensivt som offensivt. Åtta av nio ligamatcher under det nya året har vunnits, sex av dessa har man hållit nollan i. Fortsätter man såhär stannar titeln tveklöst i södra Tyskland, som vanligt.

Näst på tur är Eintracht Frankfurt, och här känns det onekligen som att siffrorna kan rinna iväg rejält. Klasskillnad råder, formstarkt mot formsvagt. Addera därtill att Bayern spelar hemma på Allianz, där man alltjämt visar sig starka som tusan. Med ett snitt på över tre mål per match under 2020 samt en ramstark defensiv ska man bara städa av detta högst sårbara Eintracht Frankfurt, ett krisartat lag som gör en ruskigt usel säsong.

Krisande Frankfurt får gå tomhänta denna veckan med

Inte nog med det faktum att Eintracht tvingas bege sig till Allianz med sitt usla facit, det är dessutom ett rejält hämndlystet Bayern som kommer stå på andra sidan av planen. Senast dessa lag stötte på varandra skrällade Frankfurt nämligen till det rejält och gick segrande med hela 5-1. Här råder det däremot helt andra förutsättningar, gästerna lär få kämpa rejält. Eintracht Frankfurt, laget som var en straffläggning ifrån Europa League-final förra säsongen, placerar sig på en trettondeplats i Bundesliga med knappa fem poäng ner till den röda zonen.

Ett uppehåll kanske var lägligt för laget med tanke på hur man presterat under säsongen, men att döma av öppningsmatchen mot M’gladbach hjälpte det inte särskilt mycket med en paus. Frankfurt låg under med 3-0 fram till slutminuterna av mötet då man lyckades trycka in en boll tillbaka, men poängen var förlorade sedan länge. Fjärde raka förlusten för laget, drabbningar man haft en målskillnad på 2-13 i. En vändning måste ske för att iallafall sluta i övre halvan av tabellen, men den vändningen får vänta. Eintracht Frankfurt har varit det sämsta laget på bortaplan i Bundesliga sett till hela säsongen, och nu ställs man inför den tuffaste av dem alla.

Bayern München -2,0 mål, insatsen tillbaka om Bayern vinner med exakt två mål, hittas på Bethard.

Speltips.se ger tipset:

Bayern München -2,0 mål hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/5 kl 13.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.