Viktoria Plzen vinner hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/9 kl 15.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sonderjyske slutade på den nedre halvan i danska högstaligan förra säsongen.

  • Viktoria Plzen har vunnit tre av deras fyra senaste ligamatcher.

  • Sonderjyske undvek kvalspelet nedåt med endast fyra poäng förra säsongen. De fick sin Europa League-plats genom att vinna den danska cupen.

  • Viktoria Plzen är ett givet topplag i den tjeckiska högstaligan.

  • Sonderjyske kommer senast ifrån en 4-1 förlust i ligaspelet.

Starkt hemmalag

Europa League-kvalspelet står på agendan under torsdagskvällen. Vi håller ett extra öga på mötet mellan Viktoria Plzen och gästande Sonderjyske. Dessa två lagen drabbas samman i den tredje kvalrundan och matchen spelas på Stadion Mesta Plzne. Det är alltså klubben Viktoria Plzen som får fördelen att spela på hemmagräset i denna viktiga kvalmatchen.

Hemmalaget Viktoria Plzen är en klubb från landet Tjeckien. De spelar i landets högstaliga som heter 1. Liga och hör nästan alltid till toppen av tabellen. Förra säsongen slutade Viktoria Plzen på andraplats i tabellen bakom Slavia Praha. De mäktade med 76 poäng på 35 spelade ligamatcher. I skrivande stund har laget tre vinster av fyra möjliga i den nya ligasäsongen. Nu tar de sig an danska Sonderjyske, en match där hemmalaget är givna favoriter. Viktoria Plzen kvalade in till Champions League men föll tyvärr i kvalet mot AZ Alkmaar.

Nedre halvan förra säsongen

Det är alltså den danska klubben Sonderjyske som står för motståndet under torsdagskvällen. Sonderjyske kliver in i Europa League-kvalspelet för första gången under den här säsongen. Den danska klubben tilldelades kvalplatsen i Europa League genom deras cupvinst i Danmark.

Sonderjyske imponerade när de tog sig hela vägen till final i DBU Pokalen. I finalen visade även laget styrka när de besegrade Aab med slutresultatet 0-2. Men annars är Sonderjyske inget direkt topplag i den danska ligafotbollen. Klubben slutade på en elfte plats efter 26 ligamatcher i Superligaen. Därmed fick klubben spela vidare i den så kallade Relegation round. Sonderjyske lyckades säkra kontraktet med fyra pong ner till Lyngby som hamnade på en kvalplats nedåt. Den nya säsongen har inletts med en seger och en förlust såhär långt. De kommer senast ifrån en 4-1 förlust mot konkurrenten Vejle BK. Vi anser att hemmalaget besitter en betydligt mer slagkraftig spelartrupp än gästerna. Vi tar ställning!

Speltips.se ger tipset:

Viktoria Plzen vinner hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/9 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.