Match: Helsingborg-Häcken (Allsvenskan) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: 1,60 | Spelstopp: 17:29 | Spelbolag: Bethard

Skönt att Galaxy satt igår kväll efter att Malmö FF gjort mig enormt besviken när man spelade under all kritik matchen rakt igenom, Kalmar ska man väl klara av att slå på hemmaplan? Idag tar vi nya tag och riktar återigen in oss på Allsvenskan där vi hittat ett fint överspel som måste testas.

Vi kan börja med att titta på hemmalaget Helsingborg vars säsong bokstavligt talat gått upp och ner. Den förre stjärnan Henrik Larsson som numera är tränare för skåningarna var nära att lämna laget efter flertalet förluster i inledningen av Allsvenskan. Så blev dock inte fallet vilket jag tror var tur då Helsingborg behöver en riktigt duktig och taktisk gubbe som Henke.

Det finns dock mer att önska av Helsingborg, ynka 18 inspelade poäng på 14 matcher vilket betyder i snitt ca ett poäng per match, något som är för dåligt för ett lag som Helsingborg. Man blandar och ger otroligt mycket, ena kvällen kan man slå AIK eller Malmö men matchen därefter istället förlora mot Hammarby. Det är visserligen det som är lite roligt med Allsvenskan att alla kan slå alla men det får ske i viss måtta om det ska vara möjligt att kunna betta på ett stabilt sätt.
Det som jag funnit som intressant hos Helsingborg är att man i ALLA matcher i år har spelat över 2,5 mål när man mött lag av lite bättre kvalité. Då tänker jag på AIK (2-1), Örebro (1-3), Malmö (2-1), Göteborg (1-3) och Elfsborg (2-4), det är väl ändå lite intressant? Jag tror det är så att man har kvalitén att ta fram när man möter de bättre lagen så länge motivationen finns. Man har ju fina spelare framåt som kan göra mål medan man har det lite sämre bakåt vilket öppnar för mål.

Häcken ligger i skrivande stund placerade på en sjundeplats med sina 20 inspelade poäng, potentialen för att nå högre upp finns absolut och kan man ta fram lite av det man visade mot Hammarby så kan det bli riktigt bra. I matchen mot Hammarby så spelade man stundtals fantastisk fin fotboll med en ständigt löpande Owoeri som även hade ett fint samarbete med Paulinho. Jag ska erkänna att jag inte sett så många matcher med Häcken men är väl medveten om att kvalitén finns och att man har riktigt vassa anfallare.

13 av Häckens senaste 20 matcher har slutat med över 2,5 mål, inte så konstigt med alla målfarliga spelare man har i laget. Jag tror stenhårt på att vi kommer få se över 2,5 mål ikväll med tanke på att lagen både gör och släpper in en del mål, 8/9 senaste inbördes mötena har slutat med över 2,5 mål, båda lagen är i stort poängbehov och man nöjer sig absolut inte med ett poäng. 1,60 hos Bethard är inte det högsta oddset vi fått på ett överspel men jag tycker att det räcker gott med tanke på statistiken vi kan luta oss tillbaka mot. GL vid rygg!