Lördagen är kommen och flera cupmatcher finns på schemat. Vi riktar blickarna mot sydkusten och Amex Stadium där Brighton tar emot West Brom. Ett bortalag som producerat massvis med mål i Championship!

Match:Brighton-West Brom (FA-cupen) | Speltips: Brighton håller nollan: Nej| Odds: @1.50 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 16:00

Blandat och gett

Hemmalaget Brighton tar emot West Brom i FA-cupen under lördagen. Matchen spelas på sydkusten och mer exakt på Amex Stadium. I Premier League hittas The Seagulls i mittenskiktet. Laget ligger på en trettonde placering i tabellen med 26 inspelade poäng. Det har blivit sju vinster, fem oavgjorda och elva förluster än så länge i ligan. Brighton har blandat och gett den här säsongen, väldigt varierande resultat med höga toppar och låga dalar. Hela säsongen har i princip följt ett mönster där laget varit obesegrade i ett visst antal matcher och sedan därpå har åkt på samma antal fast förluster i rad.

Chris Hughtons mannar kommer ifrån en 2-1 förlust mot Manchester United, där Paul Pogba och Marcus Rashford avgjorde matchen. För The Seagulls är det som oftast anfallaren Glenn Murray som hittas i målprotokollet. Murray har gjort åtta mål den här säsongen. De två senaste inbördes mötena mellan de två lagen har slutat i en 2-0 vinst för West brom och en 3-1 vinst för Brighton. Alltså har Brighton inte lyckats hålla nollan i dessa två möten. Noterbart är att Brightons nyckelspelare Matthew Ryan som vanligtvis brukar vakta målet, är på de Asiatiska Mästerskapen med sitt Australien. En spelare som imponerat stort hitills den här säsongen och är därmed ett tungt spelartapp för hemmalaget. I matchen mot West Brom blir det antingen David Button eller Jason Steele som får vakta buren, två målvakter med en betydligt lägre nivå än förstavalet Ryan.

Målglada West Brom

West Bromwich som länge tillhört den engelska toppfotbollen, huserar just nu i ligan under, nämligen Championship. Klubben som åkte ur Premier League förra säsongen är på god väg för att ta sig tillbaka till Englands finrum. I skrivande stund hittas West Brom på en tredje plats i tabellen, endast fyra poäng upp till serieledarna Leeds United. Deras facit lyder 14 vinsterr, åtta oavgjorda och sex förluster vilket ger laget en skörd på 50 poäng.

Vad som kännetecknar säsongens West Brom är just det höga antalet mål. The Baggies har gjort flest mål i Championship, hela 57 stycken på 28 matcher. Laget har gjort minst ett mål i deras 13 senaste matcher. Målproduktionen är främst utspridd på tre spelare, Dwight Gayle, Jay Rodriguez och Harvey Barnes. Den sistnämnde tillhör Leicester men var utlånad till West Brom under säsongen. Men Barnes succé i Championship gjorde så att Leicester kallade tillbaka den lovande talangen nu under januari. Gayle ovh Rodriguez har mäktat med vardera 14 mål. The Baggies till lördagen med en 0-2 vinst mot Bolton i bagaget, en match där flera spelare drog på sig småskador. Tränaren Darren Moore kommer besluta i sista sekund ifall dessa spelare är tillgängliga inför lördagen, det handlar nämligen om Rodriguez, Barry och Hegazi. Matt Philips och Morrison kommer inte medverka mot Brighton på grund av skador, sedan är Livermore är avständ.

Speltips: Brighton håller nollan: Nej

Jag väljer att spela Brighton håller nollan: Nej. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • West Brom har gjort minst ett mål i deras 13 senaste matcher.

  • Brighton har endast lyckats hålla nollan i en av deras 14 senaste matcher.

  • West Brom har gjort flest mål i hela Championship, 57 st på 28 matcher.

  • Brightons förstamålvakt Ryan är borta på grund av de Asiatiska Mästerskapen.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.