Över 2.5 och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/9 kl 00.15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Med Erik Berg och Jesper Nyholm fortsatt borta så har Djurgården problem i backlinjen.

  • Djurgården har hittat nätet i tio raka Allsvenska matcher.

  • På Tele2 Arena har Djurgården endast gått mållösa en gång på hela säsongen.

  • Norrköping har gjort flest mål i hela Allsvenskan den här säsongen.

  • Norrköping har släppt in flest mål av topp 5-lagen.

Var ej redo för Europa

Vart har vi de regerande mästarna Djurgården för dagen? Laget har inte vunnit i Allsvenskan på fem matcher och senast var den 15 augusti mot Örebro. Efter det har man spelat 2-2 mot Göteborg, 1-3 mot Helsingborg samt 1-1 mot både Elfsborg och Östersund. Däremellan har man spelat två matcher i kvalet till Europa League där man först slog ut ett lag från Gibraltar, Europa FC som då hade spelat en enda match på ett halvår. Djurgården var megafavoriter inför det mötet och stod i runt 1,07 gånger pengarna att vinna på ordinarie tid men man imponerade inte alls i den matchen. Statistiskt sett var det helt jämnt trots att Europa FC spelade sista halvtimmen med en man mindre och även brände en straff i första halvlek. Djurgården vann med nöd och näppe efter Fredrik Ulvestads 2-1-mål på straff i den 69:e minuten.

Man spelade visserligen bättre i matchen mot Cluj, men räckte ändå inte hela vägen mot ett lag som har betydligt mer erfarenhet av Europaspel än Djurgården. Jag kan dock känna att truppen inte var rätt byggd och redo för ett Europaäventyr den här gången. Varför? Jo, för när man spelar en sån här viktig match ska det inte behöva vara så illa att man behöver slänga in en ytterback (Augustinsson) i mitten. Nu är Jesper Nyholm och Erik Berg fortsatt borta vilket gör att Djurgården återigen har problem i backlinjen och riskerar att få det jobbigt bakåt mot ett Norrköping som gjort flest mål i hela serien. Samtidigt har man själva hittat nätet i tio raka Allsvenska matcher, totalt över hela säsongen i 16/20 matcher och hemma på Tele2 Arena har man enbart gått mållösa en gång den här säsongen. Siffror som bådar gott för vårat spel!

Öser in mål

Samtidigt som övriga lag som tippades högt i tabellen inför säsongen tappade poäng i inledningen så fick Norrköping en flygande start, och med fyra raka segrar fanns det på riktigt folk som sa att SM-guldet var i hamn och att vi redan då kunde ge det till “Peking”. Man var helt enkelt det enda tippade topplaget som imponerade i starten. Efter åtta matcher var man fortsatt obesegrade och stod då på sex vinster och två kryss. Sedan kom första förlusten borta mot Sirius varpå laget replikerade direkt med att slå Varberg i matchen efter. Men sedan hände någonting. Fem raka matcher utan seger och ja, då var guldet inte så “klart” längre. Sedan dess har man fortsatt haft det struligt och faktiskt bara vunnit två av sina elva senaste matcher. Nu har man samtidigt heller inte förlorat på sina tre senaste matcher som slutat 2-2 hemma mot Östersund, seger med 0-2 borta mot Kalmar och senast 1-1 hemma mot Malmö. Frågan är om man är på väg att få tillbaka lite av sin form?

Klart är i alla fall att det blir väldigt mycket mål i Norrköpings matcher. 43 mål framåt är mest i hela Allsvenskan före Malmö som gjort 39 mål och Sirius 36 mål. Men man har även släppt in 31 mål vilket är mest av topp 5-lagen. Över 2.5 mål har suttit i 13 av lagets 21 matcher den här säsongen och Båda lagen gör mål i 16 av 21. Senaste mötet med Djurgården vann Norrköping med 3-0 och innan dess 2-2, 1-1, 1-1 och 1-1. Djurgården har problem i backlinjen och jag tycker det finns gott om potential från Norrköpings offensiv även den här aftonen!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/9 kl 00.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.