En lång bortaresa väntar för klubben Albacete. Inför fredagen reser laget till ögruppen Kanarieöarna där hemmalaget Las Palmas väntar. Undertecknad synar ett givet underspel!

Match: Las Palmas-Albacete (Segunda Division) | Speltips: Under 2.5 mål | Odds: @1.64 | Units: 2/5 | Spelstopp: 21:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Målfattigt

Klubben UD Las Palmas hittas långt bort ifrån det spanska fastlandet trots att laget spelar i den inhemska ligan. Klubben är belägen på ögruppen Kanarieöarna och närmare bestämt staden Las Palmas. Kanarieöarna ligger hela 1500 km ifrån huvudstaden Madrid och har betydligt närmare till Afrika. Så vi kan lugnt säga att Las Palmas har det tufft att behöva åka väldigt långt inför varje bortamatch. Men under fredagen är det motståndarna Albacete som får ta flyget till ögruppen.

Las Palmas spelade i högsta ligan för ett antal år sedan. Men tempot i La Liga visade sig vara för högt för lagets startad och därmed var nedflyttningen ett faktum. Fjolårssäsongen slutade med en plats i ingenmanslandet där laget hade betydligt närmare till botten än toppen. I skrivande stund hittas hemmalaget i botten av tabellen med sex inspelade poäng. Det har alltså blivit en vinst tre oavgjorda och tre förluster. Las Palmas har endast lyckats göra svaga fyra mål på deras sju inledande matcher. Vi tror att deras svaga anfallsspel håller i sig under mötet med Albacete. Under 2.5 mål har suttit i tre av deras fyra senaste matcher.

Lång bortaresa

Vi vet att vissa lag är som dag och natt när det gäller hemma och bortaplans matcher. Men bortalaget Albacete visade ifjol att de är i princip lika starka på vilken plan som helst. De tog 37 poäng hemma på Carlos Belmonte och hela 34 på resande fot. Under fredagen väntar en tuff bortamatch på grund av den galna distansen. Albacete har en grym säsong bakom sig där laget lyckades knipa en av kvalplatserna upp till La Liga.

Men kvalet gick inte riktigt som klubben tänkt sig och fick se sig besegrade av Mallorca. Laget är rejält revanschsugna den här säsong eftersom de var så nära ifjol. De har fått sig en bra start i upptakten av ligaspelet. Efter sju omgångar befinner sig Albacete på en sjätteplats med tolv poäng. De har vunnit hela fyra matcher och sedan förlorat tre. Det som överraskat mest är att samtliga fyra vinster är med resultatet 1-0. Albacete har endast lyckats göra fyra mål på deras sju inledande matcher, men har alltså ändå tagit hela tolv poäng. De har hållit nollan i fyra matcher och därmed väljer vi att klicka i underspelet inför fredagen. Spelet har suttit i fem av deras sex senaste matcher.

Speltips: Under 2.5 mål

Jag väljer att spela på under 2.5 mål. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i fem av Albacetes sex senaste ligamatcher.

  • Las Palmas har löst spelet i tre av deras fyra senaste matcher.

  • Båda lagen har endast gjort fyra mål vars på deras sju inledande matcher.

  • Albacete har hållit nollan i fyra av deras sju ligamatcher.

  • Under 2.5 mål har suttit i två av deras tre senaste inbördes möten.

Högst odds hittade jag 26/9 kl 14:29 hos Coolbet som ger 1.64. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.