Den anrika klubben Stoke City tar emot Nottingham Forest hemma på Bet365 Stadium. Bortalaget besitter en betydligt bättre form inför detta mötet.

Match: Stoke City-Nottingham Forest (Championship) | Speltips: X2 | Odds: @1.63 | Units: 1/5 | Spelstopp: 21:00

Rygga till 1.63 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Svag form

Stoke City är det nog många som minns från deras tid i Premier League. Stoke var ett av ligans mest fysiska lag och var väldigt svårslagna. Men säsongen 2017/2018 stod laget för ett svagt ligaspel och hamnade därmed under strecket. Nedflyttningen var alltså ett faktum efter tio raka år i högsta ligan. Det blev heller ingen direktstuds tillbaka igen, Stoke stötte på problem även i Championship. Under förra säsongen slutade den förre PL-klubben på en svag 16:e plats. Hemmalaget kryssade hela 22 av deras 46 ligamatcher vilket var överlägset mest i ligan.

Stokes svaga placering ifjol berodde mycket på deras tama offensiv. Laget gjorde bara 45 mål på 46 ligamatcher. Det var endast lagen under strecket som lyckades göra färre mål. Den gamle Arsenal-talangen Benik Afobe vann den interna skytteligan med svaga åtta mål. Men engelsmannen är utlånad till ligakonkurrenten Bristol City fram till slutet av säsongen. Hemmalaget besitter en svag form just nu. De har förlorat hela fyra av deras fem senaste ligamatcher. I veckan åkte laget ur EFL Cup mot League Two-klubben Crawley efter en nervkittlande straffläggning. Vi väljer att använda oss av dubbelchansen till gästernas favör på grund av den svaga formen.

Obesegrade innan cupmatchen

Gästerna Nottingham Forest fick sig en rejäl omgång i EFL Cup den här veckan. Det var storklubben Arsenal som fullständigt spelade ut Championship-klubben. Slutresultatet skrevs till hela 5-0 på Emirates Stadium. Men innan laget stötte på Arsenal hade de en obesegrad svit på nio raka matcher. Efter åtta omgångar befinner sig gästerna på en sjätteplats med 15 inspelade poäng. Det är oerhört jämnt i den engelska andraligan där alla lagen slår alla. Högst upp i tabellen hittas favoriterna Leeds United med två poäng mer än Forest.

Nottingham har alltså endast förlorat en av deras åtta första ligamatcher den här säsongen. Bortalaget har främst huserat i nedre halvan av tabellen under de senaste åren. Men ifjol tog laget en fin niondeplats med en skörd på starka 66 poäng. Klubben har fortsatt på den inslagna vägen och det ser bra ut för laget just nu. Det är inga lätta lag som de har mötte hittills heller, Forest har mött ligans två topplag redan. Det blev oavgjort mot tabellettan Leeds och sedan en vinst över tabelltvåan Swansea City. Trots överkörningen i veckan tror vi att gästerna repar sig och tar minst en poäng under fredagen!

Speltips: X2

Jag väljer att spela på X2. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nottingham har löst spelet i sju av deras åtta ligamatcher.

  • Stoke har förlorat fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Stoke har inte lyckats vinna någon av deras åtta ligamatcher.

  • Nottingham var obesegrade i nio raka matcher innan cupförlusten mot Arsenal.

  • Stoke åkte ur EFL Cup mot League One-klubben Crawley Town efter en nervkittlande straffläggning.

Högst odds hittade jag 26/9 kl 10:43 hos Coolbet som ger 1.63. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 1.63 hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.