AIK DNB hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/9 kl 10.53

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK verkar äntligen ha hittat formen igen. De har mäktat med två hållna nollor mot Malmö FF och Hammarby.

  • AIK kommer senast ifrån en imponerande 3-0 seger mot storkonkurrenten Hammarby.

  • Mikael Lustig har verkligen kommit in med ny energi och betydelsefull erfarenhet för hemmalaget.

  • Mjällby har endast vunnit en av deras fyra senaste ligamatcher.

  • Mjällby har släppt in mål i sex raka bortamatcher.

Den negativa trenden bröts

Även måndagen bjuder på ett par spännande ligamatcher i Allsvenskan. Undertecknad riktar blickarna mot Friends Arena där hemmalaget AIK tar emot gästande Mjällby. Att bortalaget Mjällby skulle ligga före AIK efter 21 spelade omgångar var det nog inte många som trodde på. Stockholms-laget har verkligen haft en bedrövlig säsong och inte alls levt upp till förväntningarna.

Visserligen pratade den förre tränaren Rickard Norling om det “unga AIK” och det stundande generationsbytet i klubben. Norling valde att satsa på flera spelare från den egna leden under inledningen av säsongen, men resultaten uteblev. Klubben valde till slut att bryta med guldtränaren Norling för att få en förändring. Nu hittas Barosz Grzelak vid rodret och den nya tränaren fick in ett par spännande nyförvärv under transferfönstret. Välkända Mikael Lustig och mittfältsmotorn Filip Rogic har verkligen kommit in med ny energi till laget. Lustigs erfarenhet har visat sig sätta en stor prägel på AIK:s försvarsspel, hemmalaget har nämligen hållit nollan i Lustigs två ligastarter. AIK har sett betydligt bättre ut under de närmaste omgångarna och kommer senast ifrån en 3-o vinst mot Hammarby. Vi tror att AIK kniper minst en poäng under måndagen och skapar sig ett bekvämare avstånd ner till bottenstriden.

Otrolig resa genom seriesystemet

Mjällby AIF reser till huvudstaden inför måndagens batalj. Vi är inne i den 22:e omgången av säsongens Allsvenska och gästerna hittas på en fin tabellplacering. Klubben Mjällby har gjort en grym resa genom det svenska seriesystemet under de närmaste åren. Mjällby vann Division 1 Södra säsongen 2018 och uppflyttningen till Superettan blev ett faktum.

Väl i Superettan visade Mjällby ingen rädsla när de vann hela ligan som nykomling, en bedrift som är utöver det vanliga. De har alltså gått från Division 1 till finrummet Allsvenskan på två säsonger. Det har även gått bra i den svenska högstaligan, efter 21 spelade omgångar hittas Mjällby på en stark åttondeplats i tabellen. De har hela åtta poäng ner till IFK Göteborg som hittas på kvalplatsen nedåt och kan därmed vara lugna för tillfället. Men det är inget snack om saken att Mjällby är underlägsna ifall vi jämför deras spelartrupp med motståndarna AIK. Bortalaget har vunnit en av deras fyra senaste ligamatcher, vi tror att Mjällby får det tufft mot ett AIK som verkar ha hittat formen.

Speltips.se ger tipset:

AIK DNB hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 27/9 kl 10.53

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.