Match: Dundalk-Bate Borisov (Champions League) | Speltips: Bate Borisov | Odds: 1,80 | Spelstopp: 20:59 | Spelbolag: Bethard

Går ju inte att säga något annat än att formen är på topp just nu och stiger alltmer, 7 av de 10 senaste spelen har suttit. Lite otur med ett par spel där jag tycker att jag borde haft vinster även på de men ibland går det inte riktigt som förväntat. Får hoppas att det inte blir en sådan match när vi testar Dundalk-Bate Borisov i CL-kvalet, tror att Borisov ska vara klart bättre här och det förvånar mig mycket om Dundalk har något att sätta emot ikväll.

Dundalk hör till vardags hemma i irländska Premier Division där man är det dominerande laget i serien med 46 inspelade poäng på endast 18 matcher. Däremot vek man ner sig mot bottenlaget Longford för ett par veckor sedan, trots att man tillslut vann så släppte man in 3 mål vilket är på tok för dåligt. I övrigt så håller i mina ögon irländska ligan inte någon jättehög kvalité, om man ska jämföra så skulle jag gissa på att topplagen håller samma nivå som övre mittenlagen i Allsvenskan.

Bortalaget Bate Borisov spelar i den vitryska ligan men den ligan ska jag erkänna att jag har rätt dålig koll på. Däremot känner jag igen Bate Borisov sedan tidigare Europa sammanhang och det är ett lag som brukar vara på turné under varje sommar. I ligan så går det som tåget för laget och man leder med tio poäng före tvåan Soligorsk, om man inte joggar hem guldet där blir jag ytterst förvånad.

Lagen har mött varann tre gånger tidigare, första gången förra sommaren när Bate Borisov vann första mötet med 2-1. I andra mötet så slutade matchen 0-0 och nu senast vann Bate Borisov med 1-0. Gemensamt för de två senaste mötena är att Borisov varit fullständigt överlägsna i matcherna, sist match vann man målchansstatistiken med de förkrossande siffrorna 23-2 och bollinnehavet slutade 67-33 i Borisovs favör. Det känns som att Borisov inte fått ut allt vad man egentligen vill och att Dundalk inte har något att sätta emot här, dessutom vill säkert Borisov punktera mötet för att stabilt ta sig vidare till nästa omgång.