Lördagseftermiddag med Allsvenska matcher och på Jämtkraft Arena tar Östersund emot jumboplacerade Eskilstuna. Östersund har haft svårt att vinna på senare tid och här är därför läget perfekt.

Match: Östersund – AFC Eskilstuna (Allsvenskan) | Speltips: 1 | Odds: @1.82 | Units: 3/5 | Spelstopp: 16:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Förlorar sällan hemma

Östersund har som nämnt haft problem att vinna den senaste tiden och ser man till spelet på hemmaplan den här säsongen har man också här haft svårt att avgöra matcher. Dock förlorar man i stort sett aldrig på hemmaplan och den här säsongen har man endast förlorat en av nio spelade hemmamatcher hittills. Tre segrar har det dock bara blivit, men nu är motståndet väldigt överkomligt när jumbon kommer på besök. Man har slagit Norrköping, Helsingborg och Falkenberg inför hemmafansen vilket visar att man kan slå lagen i botten av tabellen, men även de som placerar sig på övre halvan.

Rent spelarmässigt så börjar vi nu också se en tillstymmelse till den kvalitet som Hosam Aiesh besitter. Målskytt hemma mot Norrköping för tre omgångar sedan och formen är gryende. Kan Östersund hitta ytorna bakom wingbacken i Eskilstunas 3-5-2 uppställning så får Aiesh utrymme att göra det han är bäst på, att utmana en mot en. Ett koncept som i längden kan vara mycket lyckosamt i den här matchen. Som spjutspets finns också Dino Islamovic som är lagets främste målskytt och som nu ställs mot seriens näst sämsta defensiv.

Bedrövligt bortalag

Eskilstuna placerar sig såhär långt sist i Allsvenskan med endast elva inspelade poäng. Tio av dessa elva har kommit på hemmaplan och hemma på Tunavallen klarar man utan problem av att hävda sig på den här nivån. På bortaplan däremot har man spelat åtta matcher och förlorat sju av dessa, ett facit som får vem som helst runt Eskilstuna att dra sig i håret, man måste helt enkelt spela enklare på resande fot. Nu ställs man inför en av ligans tuffaste bortamatcher när man reser till Östersund och jag tror helt enkelt inte att man är skickliga nog för att hämta poäng här.

Ser man också till för några omgångar sedan så var Eskilstuna på gång där man hade tre raka matcher utan förlust och gjorde fina insatser mot Djurgården och Kalmar. Efter det förlorade man med uddamålet mot Göteborg för att i den senaste omgången åka på en fullständig stjärnsmäll mot Hammarby som till sist vann med tennissiffrorna 6-1. Med sargat självförtroende åker man nu till Östersund och en förlust till kan mycket väl komma av bara farten.

Speltips: Östersund vinner matchen

Östersund är det bättre laget rent truppmässigt och är också svårspelade på sin hemmaarena. Jag klickar rak seger för hemmalaget och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Östersund har endast förlorat en av nio hemmamatcher.

  • Östersund har visat att man kan slå bottenlag på hemmaplan, både Falkenberg och Helsingborg har besegrats under säsongen.

  • Eskilstuna är seriens sämsta bortalag, endast en poäng på åtta matcher.

  • Eskilstuna har släppt in näst flest mål i hela ligan.

  • Eskilstuna kommer till matchen med sargat självförtroende efter stjärnsmällen senast mot Hammarby.

Högst odds hittade jag 1/8 16:30 hos Betsson som ger 1.82. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.