Coppa Italia fortsätter förse oss med intressanta matcher och denna gången är det mötet mellan Inter och Lazio som är i fokus. Lagen ska göra upp om en semifinal-plats i cupen och matchen går av stapeln på San Siro i Milano. Här är hemmalaget alldeles för starka, vi väljer sida!

Match: Inter – Lazio (Serie A) | Speltips: Inter att kvalificera sig | Odds: @1.61 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Ruggigt starkt hemmalag

Inter är ett av de hemmastarkaste lagen i hela Serie A. Vill vi ta reda på när Inter senast förlorade en hemmamatch i ligan får vi gå tillbaka till andra omgången av Serie A, närmare bestämt den 15 september, då man föll mot Parma med 0-1. Vad som bör nämnas är att man var komplett ur form i början av säsongen, medan man nu spelar riktigt mycket bättre. Bland annat vann man nyligen över tabelltvåan Napoli, samt att man tryckte in 6 mål i åttondelsfinalen av Coppa Italia. Inter snittar 1,7 mål framåt på hemmaplan, samtidigt som man får otroliga 0,4 (!) mål emot sig, bäst statistik av alla lag i hela Serie A.

Senast lagen möttes var Lazio hemmalaget. Matchen slutade 0-3 i Inters favör efter bland annat 2 mål från den stekheta strikern Mauro Icardi. Argentinaren har stått för 9 fullträffar och 2 assister i ligan hittills och har gjort mål i 3 av Inters 5 senaste hemmamatcher. Laget från Milano är obesegrade i 11 av sina 14 senaste matcher, där de enda tre förlusterna kom mot serieledande Juventus, hemmastarka Atalanta och nu senast förlusten mot Torino. Bortsett från Inters 6-2 kross i åttondelsfinalen av Coppa Italia är laget inte speciellt målglada. Anledningen till att man skrapat ihop så pass bra resultat denna säsongen är deras kompakta spel och främst deras försvarsspel. Man har endast släppt in 3 mål på sina 7 senaste matcher, och senast man släppte in mer än 1 mål i en ligamatch var den andra december, trots att man efter det mött både Napoli och Juventus.

Ingen lätt uppgift för Lazio

Lazio avancerade till kvartsfinal efter en inte helt otippad storvinst över Serie C-laget Novara. Nu beger man sig till den ikoniska arenan San Siro ihopp om fortsatt spel i cupen. Nackdel för Lazio är att just att man inte spelar på hemmaplan – i Coppa Italia finns det nämligen inget returmöte utan allt avgörs under torsdagskvällen. Lazio kommer till mötet med 2 raka förluster, först åkte man på stryk mot Napoli för att sedan i slutminuterna falla mot Juventus trots att man gjorde en bra match. Lazio är det sämsta laget av alla topp-10 placerade lag i ligan på att göra mål på bortaplan. Ynka 1,1 mål görs framåt på resande fot. Man har dessutom endast 1 vinst på sina 6 senaste bortamatcher, en vinst mot bottenplacerade Bologna. Att bege sig till San Siro i hopp om att förbättra denna statistiken bådar inte gott.

Speltips: Inter kvalificerar sig

Jag väljer att spela att Inter avancerar till semifinal. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter är obesegrade i 11 av sina 14 senaste matcher

  • Inter snittar 0,4 mål emot sig på hemmagräs i Serie A

  • Inter har endast släppt in 3 mål på sina 7 senaste ligamatcher, trots att man mött både Napoli och Juventus

  • Lazio har endast vunnit 1 av sina 6 senaste bortamatcher

  • Lazio är sämst på att göra mål på bortaplan av alla topp-10 lag i Serie A

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.61 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.