Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Formen hos hemmalaget är betydligt bättre än hos gästerna.

  • Athletic Bilbao löste ett kryss mot Villarreal senast efter att ha vunnit mot Huesca innan det.

  • Real Sociedad har tre raka förluster.

  • Real Sociedad har inte vunnit på nio raka matcher.

  • Tiden i toppen är över för Real Sociedad och formen går att ta på hur svag den blivit till skillnad från inledningen.

Chans på seger

Ett mycket intressant och trevligt baskiskt derby väntar på nyårsafton när Athletic Bilbao får besök av Real Sociedad. Det här kan bli en match värd att följa och starta firandet med, för räkna med en fotbollsmatch som innehåller allt från mål, hårt kämpande och en svensk inblandad. I Athletic Bilbao finns dock ingen svensk, för där satsar man stenhårt på baskiskt blod och det är också det som gett laget framgång genom åren. Nu har man flera stjärnor tillgängliga, men också flera som under åren begett sig till andra klubbar i Europa.

Jag håller hemmalaget som favorit här och när gästernas form sviker ser jag inget annat än att hugga på det fina oddset under dubbelchansen. Oavgjort eller seger för Athletic Bilbao är vad jag tror mest på. Gästerna kan bli rejält straffade om man inte hänger med i svängarna från start, för någon form har man inte att luta sig tillbaka på. Bilbao kommer från ett kryss mot Villarreal och en seger i senaste hemmamatchen.

Tuff bortamatch

Real Sociedad skall ha all cred för sin placering i ligaspelet, men under den senaste tiden har man bara sjunkit neråt genom placeringarna. Den berömda och mycket imponerande ligaledningen man hade efter några omgångar spelade finns inte längre där och formen sviker allt mer. Nio raka matcher i både liga- cupspel utan seger är vad man noteras för just nu. Alexander Isaks förtroende blir allt mer kritiserat och man har roterat bort honom mer och mer med tiden då formen inte alls är där den skall vara.

Under derbyt hoppas vi dock på att få se svensken, som senast lagen möttes avgjorde det hela med ett mål och en assist efter att ha blivit inbytt. Jag tror dock att båda Isak och hans Sociedad kan få det svårt att återuppleva den häftiga vinsten, då hemmalaget har en betydligt bättre form just nu. Dagsformen avgör här och jag tror att Sociedad får som mest nöja sig med ett kryss.

Speltips.se ger tipset:

1X hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.