Match: Häcken-Helsingborg (Allsvenskan) | Speltips: BLGM | Odds: 1,66 | Spelstopp: 17:30 | Spelbolag: Bethard

Dags ett av allsvenskans absolut roligaste matcher när Häcken tar emot Helsingborg i en match som väntas bli målrik och väldigt underhållande.

Matcherna mellan Häcken och Helsingborg är nog mina favoritmatcher att följa i Allsvenskan. Det bjuds alltid på rolig, fartfylld och underhållande fotboll när dessa lagen ställs mot varandra, för att inte tala om målrikt! Här finns inget utrymme för defensivt tänkande, det är offensiven som sätts i fokus. Rent allmänt är Häcken och Helsingborg två lag som ofta bjuder på en hel del mål. 66% av båda lagens matcher har under säsongen slutat med minst tre mål, och 40% av matcherna har slutat med minst fyra mål. Otroligt identisk statistik. Det har blivit hela femton mål i lagens fem senaste möten mellan varandra, och i fyra av dessa fem matcher har båda lagen gjort mål.

Då oddset på överspelet är väldigt lågt väljer jag att rikta in mig på BLGM, att båda lagen gör mål, som ger godkända 1,66 i odds. Förutsättningarna är väldigt goda på förhand; två offensiva och målglada lag med inbördesstatistiken till vår fördel. Förra helgen möttes lagen i Helsingborg där Häcken kunde ta en tung bortaseger med 2-0. Helsingborg var inte alls ofarliga och hade skärpan framför mål varit vassare hade man satt minst två bollar. Nu måste man gå för revansch, för inte kan man tillåtas att återigen bli nollade av Häcken? Jag tror på 2-2, lycka till vid rygg!