Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Benfica har vunnit de tre senaste matcherna mot Tondela, och spelet sitter i två utav dessa.

  • Klasskillnad.

  • Benfica har bara släppt sju mål på hemmaplan den här säsongen.

  • Tondelas bästa målskytt har gjort tre mål, sedan följer fyra spelare på två vardera. Saknar skyttekung.

  • Tondela vann inte på fem matcher innan uppehållet.

Storfavorit

Det är svårt att ogilla Benfica och dess intressanta trupp. Det finns allt möjligt i kvalitetsväg – stortalanger, rutinerade lirare, legender och framförallt spelare i toppform. Toppform är väll att ta i, då det är ett bra tag sedan spelarna visade upp sig i tävlingsmatch, men man har en trupp som går att skryta över i hemlandet. Det är också därför man har en andraplats i ligan, och chans på att ta hem ligatiteln den här säsongen. Frågan är bara om man lyckas göra det, då Porto är framför och har någon poäng till godo.

Benfica möter iallafall Tondela under torsdagen, ett motstånd som man skall besegra. Man skall framförallt vinna mot Tondela på hemmaplan, där man varit oerhört starka under säsongen. Vi klickar att laget vinner med noll insläppta och det är enligt mig inte någon omöjlighet att detta händer. Man är klassen hetare, inte bara placeringsmässigt utan också på det stora hela.

Uträknade

Tondela gästar Benfica i omstarten, en tuff uppgift då man har en hel del problem mot de lite bättre lagen i ligan. En sak som skall nämnas är dock att man överraskande nog har imponerat mest på bortaplan den här säsongen. Utav sina sex vinster har fem av dessa kommit på bortaplan och där har man också gjort de flesta målen, konstigt nog. 5-2-5 är bortastatistiken den här säsongen, men vad har den för betydelse när man gästar ett mycket bra och motiverat Benfica en torsdagskväll? Nja, inte speciellt mycket, iallafall inte som kan påverka vårat spel.

Klasskillnaden mellan dessa säger sitt i den här matchen, förhoppningsvis, och det är mina tankar. Hemmalaget kommer äga en stor majoritet av bollinnehavet, vilket kommer påverka matchbilden till det bättre. Här tror jag Benfica vinner med två-tre bollar samt håller nollan!

Speltips.se ger tipset:

Benfica vinner & håller nollan hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/6 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.