Match: Litauen-Slovenien (VM-Kval) | Speltips: Över 9 hörnor | Odds: 2,00| Spelstopp: 17:59| Spelbolag: LeoVegas

Första omgången i VM-kvalet är enligt mig högst oberäknelig då man inte riktigt vet vart lagen står, flera väldigt ojämna matcher där det inte finns något värde och skrällchanser på flera håll. Känner dock att vi inte kan skippa det helt utan testar istället ett hörnspel som känns bra.

Hörnspel är ofta svåra att motivera så tyvärr blir det ingen längre motivering utan jag plockar istället fram lite statistik mellan lagen. När man kollar igenom matcherna lagen har spelat under de två senaste åren så har båda lagen både släppt till och skapat en hel del hörnor.

Slovenien-Litauen: 10 hörnor
Slovenien-San Marino: 14 hörnor
Slovenien-Ukraina: 11 hörnor
Slovenien-Ukraina: 9 hörnor
Slovenien-Nordirland: 12 hörnor
Slovenien-Sverige: 8 hörnor
Slovenien-Turkiet: 13 hörnor

Alltså har 5 av de 7 senaste matcherna som Slovenien spelat (som jag hittat statistik på) slutat med att det blivit fler än 9 hörnor. De två matcherna som det inte blivit över 9 hörnor har hamnat antingen på exakt 9 eller strax under, alltså knappa marginaler.

Litauen-Polen: 12 hörnor
Litauen-Rumänien: 9 hörnor
Litauen-England: 8 hörnor
Litauen-Slovenien: 10 hörnor
Litauen-Estland: 10 hörnor
Litauen-Schweiz: 16 hörnor
Litauen-England: 9 hörnor

Tyvärr finns det mycket mindre statistik på Litauen och deras hörnor men jag har tagit med alla matcher som jag hittat stats på. Något sämre statistik än Sloveniens men man ligger i stort sätt alltid runt 10 hörnor per match och det tycker jag duger för att testa spelet. Det är två jämna lag som möts och det lär bli svängigt och 10 hörnor totalt i matchen bör lagen ordna åt oss till 2,00x pengarna.