Efter att ha kryssat senast mot Elfsborg tappade AIK blytunga poäng i guldjakten. Man är nu hela sex poäng bakom serieledarna och tre poäng här är således livsviktigt. Vi klickar hemmavinsten!

Match: AIK – Örebro SK (Allsvenskan) | Speltips: AIK -1,0 mål asian | Odds: @1.525 | Units: 2/5 | Spelstopp: 16:00

Rygga till 1.525 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka på Friends Arena

AIKs chanser till guld har alltså minskat rejält efter senaste poängtappet. Efter att ha tagit ledningen i slutskedet av matchen lyckades Elfsborg kvittera i minut 83 och nu ska det krävas väldigt mycket för att AIK ska försvara sin titel. Man har ett överkomligt spelschema framför sig, bortsett från att man ställs mot Malmö FF inom ett par veckor handlar det om lag som Örebro, Falkenberg och Sundsvall. Man kommer självfallet göra allt för att vinna resterande matcher och hoppas på att Djurgården och Malmö tappar poäng, huruvida det kommer räcka är tveksamt.

AIK är väldigt starka på hemmaplan och här ska man bara vinna mot Örebro, inte minst med tanke på att de sistnämnda har visat upp underkända prestationer på bortaplan på senaste tiden. AIK har vunnit nio av de tretton matcher man spelat på hemmagräs i Allsvenskan i år och senast man tog emot Örebro där vann man med 2-0. Det är heller ingen hemlighet att AIK besitter en ruskigt fin defensiv, man har faktiskt bara släppt in sex mål på hemmaplan denna säsongen. Trots att AIK dras med en del skadebekymmer väljer vi alltså att förlita oss på att man löser biffen på hemmaplan. Man har fortfarande ett mycket bra lag att ställa upp med, betydligt starkare än vad Örebro besitter.

Svaga på bortagräs

Örebro placerar sig på en niondeplats i tabellen och har lyckats säkra kontrakt inför nästa säsong. Att bibehålla sin niondeplats säsongen ut kan däremot bli rätt svårt, man har ett riktigt tufft spelschema framför sig då fortfarande har Djurgården, Malmö och AIK kvar att möta. Örebro lyckades faktiskt vinna mot AIK med 2-1 senaste gången lagen drabbade samman i Allsvenskan, tidigare under säsongen. Dock är det andra förutsättningar som gäller här, inte minst med tanke på att Örebro tvingas spela matchen på resande fot. Örebro har definitivt inte imponerat på bortaplan på senaste tiden, man har släppt in hela åtta mål på två matcher, ett facit som underkänns även om man ställts mot tufft motstånd. Addera därtill att Örebro faktiskt förlorat hela sju raka möten mot de sex bästa lagen i Allsvenskan. En tuff uppgift väntar laget när man spelar på Friends under lördagen. AIK behöver full pott om man ska ha någon rimlig chans till guld, vi klickar hemmavinsten!

Speltips: AIK -1,0 mål

Jag väljer att spela på AIK -1,0 mål, pengarna tillbaka om AIK vinner med uddamålet. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har vunnit nio av de tretton matcher man spelat på hemmaplan denna säsongen

  • Senast lagen drabbade samman på Friends vann AIK med 2-0

  • För AIK är det blytunga poäng på spel medan Örebro inte direkt har något att spela för

  • Örebro har släppt in elva mål på tre bortamatcher

  • Örebro har förlorat sju raka matcher mot Allsvenskans topp-6 lag

Högst odds hittade jag 4/10 kl 09:00 hos Bet365 som ger 1.525. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.525 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.