Det är två lag i behov av poäng som möts på John Smith’s Stadium. Huddersfield måste börja plocka trepoängare om det ska finnas minsta chans till nytt kontrakt. Arsenal krigar i andra ändan av tabellen där de går en hård kamp med Manchester United och Chelsea om den sista Champions League-platsen.

Match: Huddersfield-Arsenal (Premier League) | Speltips: Arsenal vinner | Odds: @1.63 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:00

Tabelljumbon är illa ute

Lördagen är kommen och en ny omgång av Premier League står på schemat. Tabelljumbon Huddersfield tar emot Arsenal hemma på John Smith’s Stadium. Nykomlingen Huddersfield sitter i en otroligt jobbigt sits, visserligen en sits som laget är förtjänta av. På ligans 25 spelade matcher, har hemmalaget lyckats endast vinna två, resten har blivit fem oavgjorda och hela 18 förluster. Nya tränaren Jan Siewert har efter två matcher vid rodret ännu inte fått jubla. Hans första match vid sidlinjen var mot Everton, vilket slutade i en 0-1 förlust, ett resultat som följdes upp av en ännu värre 5-0 kross av Chelsea förra veckan.

Huddersfield ligger cementerade som tabelljumbo just nu, laget har hela sex poäng upp till nästa lag som är Fulham, en konkurrent som börjat vinna lite strömatcher då och då. Det krävs för Huddersfield att börja vinna nu innan det blir allt för sent, annars är Premier League kontraktet utom räckhåll. The Terriers har tagit en ynka poäng på sina tolv senaste matcher. Senaste gången laget hittade nätet var för drygt en månad sedan, det var anfallaren Stevie Mounie som hittade nätet mot Burnley i en 1-2 förlust. Huddersfield har fem spelare på skadelistan, Williams, Mbenza, Sabiri, Lowe och Hogg. Dock ser Ytterbacken Durm ut att vara tillbaka för spel under helgen.

Arsenal i stort behov av poäng

Arsenal reser norrut under lördagen för att ta sig an svaga Huddersfield, en match som Arsenal på förhand ska dominera totalt. Det var ingen förvåning att Arsenal åkte på en förlust mot Manchester City förra helgen, laget gjorde en bra första halvlek men följde upp med en sämre prestation i andra. Gunners är i stort behov av poäng i helgens match, i tabellen har Chelsea och Manchester United gått förbi Arsenal vilket betyder laget innehar en sjätte plats. Allt annat än topp 5 är nederlag för bortalaget, eftersom en sjätte placeringen betyder att man missar både Champions League och Europa League-spel.

Skadeläget hos Arsenal börjar se allt bättre ut. Det är framförallt backlinjen som är decimerad, Bellerin och Holding har båda dragit på sig långtidsskador. Även Sokratis missar mötet med Huddersfield på grund av en vristskada. Mittbackspartnern Mustafi utgick med ryggont mot Man City och är därmed ett frågetecken till lördagen. Men trion Mkhitaryan, Xhaka och Maitland-Niles som varit skadade, ser nu ut att vara redo för att matchats mot Huddersfield, ifall det är från bänken eller direkt från start är osäkert, sannolikt från bänken. Arsenal är självklara favoriter mot The Terriers, deras bländande offensiv med Aubameyang och Lacazette i spetsen är svårstoppad. Endast Liverpool och Manchester City har lyckats göra fler mål än Gunners i årets ligaspel. Vindsnabbe Aubameyang har mäktat med hela 15 mål i Premier League den här säsongen, partnern Lacazette ligger bakom med nio fullträffar och blev även utnämnd som månadens spelare i Arsenal under Januari. Arsenal har vunnit alla fyra inbördes möten som de två lagen spelat.

Speltips: Arsenal vinner

Jag väljer att spela den raka tvåan, Arsenal vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Huddersfield ligger toksist med endast 11 poäng i Premier League.

  • Arsenal har vunnit samtliga fyra inbördes möten mellan de två lagen.

  • Aubameyang och Lacazette är en svårstoppad duo, gjort 24 mål sammanlagt i PL den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.63. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.63 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.