Stryktipset Lördag 1/10 | Spelstopp: 15:59

Äntligen lördag, vilket betyder fotboll i massor. Här går jag igenom lördagens stryktipsomgång med tankar och analyser, ett system på 128 rader.

1. Hull-Chelsea (2)
Efter en fin inledning av Contes mannar har det gått tyngre i de senaste omgångarna. Här måste man ta en seger om inte avståndet till toppen ska bli för stort, och visst är man klart starkare än Hull på pappret.

2. Sunderland-West Bromwich (1X)
Trots en 2-0-ledning lyckades Sunderland tappa matchen och förlora med 3-2 senast mot Crystal Palace. Dags för revansch här. West Bromwich är ett mediokert bortalag, 1X-garderingen känns trygg med krysset som utgångstips.

3. Watford-Bournemouth (X2)
En kupongrensare. Watford kommer från en tung 2-0-förlust senast mot Burnley, samtidigt tog Bournemouth en stark 1-0-seger mot Everton. Tvåan, som endast är streckad till 19%, måste tas med på kupongen. Även krysset måste plockas. Watford dras med en hel del skador i backlinjen.

4. West Ham-Middlesbrough (1)
West Ham har förlorat fem av sex ligamatcher och här måste man ta en trepoängare, annars är risken stor att Bilic får lämna sin post. Även Middlesbrough har haft det tufft i de senaste omgångarna. Spikar ettan som endast är streckad till 52%.

5. Brentford-Wigan (1)
Brentford kommer från en tung 4-1-seger mot Reading och formen är vass. Även Wigan tog en stark 2-1-seger mot Wolverhampton och bör inte underskattas här. Brentford är dock ruskigt hemmastarka (4-1-0) och de får tipset, utan tvekan.

6. Bristol City-Nottingham (1X)
Bristol City i storform, 4-0-segern mot Fulham förra helgen följdes upp med en 1-0-vinst mot Leeds under veckan. Tvärtom i Nottingham som inte vunnit en match på en månad och som ännu inte vunnit på bortaplan. 1X räcker långt.

7. Ipswich-Huddersfield (X2)
Huddersfield har presterat riktigt bra och man har direktuppflyttning i sikte. Sju segrar på tio matcher, mycket fin inledning med andra ord. Ipswich har förtvivlat svårt att vinna, endast tre segrar på 10 omgångar. Huddersfield får utgångstipset men självklart ska krysset vara med.

8. Preston-Aston Villa (2)
Jag spikar Aston Villa som endast är streckade till 41%. Här måste man ta en seger, att kryssa sig hela vägen upp till Premier League är inget som kommer hålla. Finns mycket kvalité i truppen och frågan är när det ska lossna, sju (!) kryss har det blivit hittills. Preston är klart svagare och tvåan spikas, nu måste en ny seger komma.

9. Reading-Derby (1X)
Hemmastarka Reading tar emot ett svajigt Derby med en hel del interna konflikter, lagets assisterande tränare tog över laget efter att huvudtränare hamnar i bråk med styrelsen. Det blev förvisso en seger mot Cardiff senast men här tror jag inte man tar andra raka. 1X ser stabilt ut.

10. Rotherham-Newcastle (2)

Newcastle måste spikas. Senast vände man ett 3-2-underläge till 4-3-vinst på tilläggstid och glädjen gick inte att beskriva. En sådan seger är en riktig moralhöjare, mot ett Rotherham som släpper in ruskigt många mål måste tvåan spikas.

11. Sheffield Wednesday-Brighton (12)
Mycket svårtippad match, två lag som likt ifjol förväntas nå PL-kvar den här säsongen. Stabil inledning på säsongen av båda lagen och här är känslan att matchen kan sluta hur som helst. 12-garderingen är en fin chansning.

12. Häcken-Malmö FF (X2)
Öppen match som kan gå hur som helst, men här har Malmö ALLT att spela för – allsvenskt guld. Häcken-spöket dödade man tidigare i maj när man tog en stark 3-0-seger. X2-garderingen räcker långt för här har man absolut inte råd att förlora.

13. Östersund-Falkenberg (1)
Dunderspik, inget snack om saken. Hemmastarka Östersund ska bara ta tre enkla poäng mot ett katastrofalt dåligt Falkenberg, som redan är klara för nedflyttning.

Lycka till, vi hoppas på 13 rätt!