Publicerad: 17 maj 2021 kl 10.00

Sverige och Göteborg höll värdskapet för damernas Champions League-final 2021. Tre svenskor fanns inblandade, när Barcelona krossade Chelsea på Gamla Ullevi.

Barcelona är bäst i Europa efter den övertygande vinsten på Gamla Ullevi. Damfinalen i Champions League var avgjord efter 20 minuter, ett enormt antiklimax för folket som hade sett framemot en spännande final. Barcelona startade matchen på ett utomordentligt sätt efter att ha tagit ledningen redan efter 36 sekunder, gjort 2-0 efter tolv minuter och sedan punkterat matchen redan efter 20 spelade minuter. Som om inte tre mål i baken innan paus var nog för Chelsea, så släppte man även fyran. Halvtidsvila med 4-0 i baken är inte lätt och matchen var avgjord tidigt.

Resultatet 4-0 i spanjorernas favör skulle även bli slutresultatet. Chelseas stora problem med att komma in i matchen blev avgörande. Barcelona vann Champions League för första gången på damsidan. I Chelseas startelva var det endast en av tre svenskar som fick plats: lagkaptenen Magdalena Eriksson, som varit en stor bidragande faktor till Chelseas framgångar den här säsongen och som lovordats av sin tränare:

– Jag skulle inte byta Eriksson mot någon annan spelare i världen, sa Chelseas tränare inför finalen.

Deppig svensk efter finalförlusten

Magdalena Eriksson är lagkapten i Chelsea och dessutom en nyckelspelare i det svenska damlandslaget. Mittbacken har gjort en strålande säsong i de engelska mästarna. I Champions League-finalen ville det sig inte för svenskens klubblag, som fick det tufft tidigt i matchen. Eriksson själv var såklart inblandad i Barcelonas fyra tidiga mål och stor för en svagare insats i finalförlusten. Det var en deppig Magdalena Eriksson i intervjun med TV6 efter slutsignal.

Jag känner mig väldigt besviken. Jag tycker inte vi var oss själva i första halvlek. Jag tycker att vi gav det ett försök i andra halvlek, pushade på, såg ut som Chelsea, men i första halvlek var vi inte Chelsea, säger hon.