Måndagens Topptips innehåller 250.000 i extrapengar. Det blir en spännande krydda till en spännande kupong där bland annat Allsvenskan och Premier League står för underhållningen. Superettan, Serie A och La Liga finns också med på menyn. Ni hänger väl med?

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – Elfsborg | Speltips: 12

Vi inleder äventyret i huvudstaden där Hammarby ställs mot Elfsborg. Bajen hade inte en suck borta mot Malmö FF där Kim Hellbergs gäng hade förtvivlat svårt att komma till målchanser. Det lär bli ändring på det mot ett Elfsborg som agerade skakigt mot Västerås, men Bajen får samtidigt se upp åt andra hållet. Winther gick sönder senast och utan honom riskerar de bakre leden att bli sårade av Baidoo och company. I en troligen böljande akt gillas “gubben” (etta-tvåa). Krysset lämnas utanför.

Match 2: Värnamo – Malmö | Speltips: 1X2

Malmö FF har inlett Allsvenskan urstarkt med två raka segrar. 2-0 mot Hammarby kunde varit större siffror och det är givetvis tungt skånskt favoritskap som gäller i Borås där MFF ställs mot Värnamo. Med det sagt är runt 85 procent på tvåan i högsta laget. Värnamo trivs normalt bra i matchbilder likt denna och vanan av att spela på denna arena är en som inte ska underskattas. Lyckas smålänningarna ligga rätt i sina positioner går det att störa MFF. Om råd alla tecken i jakten på större pengar.

Match 3: Häcken – Brommapojkarna | Speltips: 1

Häcken föll ihop som ett korthus när de tappade 0-3 till 3-3 i slutskedet mot Djurgården. Paco Johansen var av förklarliga skäl besviken efter matchen, men norrmannen kan samtidigt glädjas åt att insatsen var klart bättre än i premiären mot Mjällby. Kommer Getingarna upp i ansenlig nivå mot Brommapojkarna blir det åka av. BP visade moralisk styrka när de kvitterade sent mot AIK, men det ser aningen svajigt ut i de bakre leden. Mot ett spelskickligt Häcken kommer det att straffa sig. Ettan är en sund spik.

Match 4: Gefle – Degerfors | Speltips: 12

Fyra inspelade poäng av sex möjliga är en bra start för Degerfors. Lundins gäng är en högaktuell kandidat till topp 2 och kan det cyniska spelsättet fortsätta även mot Gefle råder det inget snack om att tvåan ligger nära till hands i Norrland. Gefle ska med det sagt inte underskattas. Värdföreningen har stått upp bra mot både Helsingborg och Utsikten och gynnas av den förmodade matchbilden framför sin publik. Med det i åtanke ska den lågt streckade ettan inte glömmas bort. Tvåan först, ettan sedan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Örgryte – Brage | Speltips: X2

Jobbig start för Örgryte som bara tagit en poäng av sex möjliga. 0-0 senast mot Oddevold var förvisso en vettig insats i de bakre leden, men känslan är ändå att Holmberg och dennes adepter har en hel del att jobba på innan allting stämmer. Brage blir ingen enkel uppgift trots fördelen av hemmaplan. Masarna har inlett starkt med fyra poäng mot Varberg och Helsingborg. Prestationerna har hållit hög nivå och vid en godkänd insats på västkusten fixar Brage en ny pinne här. X2 räcker för grön bock.

Match 6: Chelsea – Everton | Speltips: 1X2

Bara en seger på de tre senaste – en udda sådan mot Manchester United – är inte bra jobbat av Chelsea. Poängtappen mot Burnley och Sheffield United vittnar om ett generalfel hos The Blues som inte går säkra när Everton gästar Stamford Bridge under måndagen. The Toffees trivs som allra bäst i uppgifter likt denna och med Calvert-Lewins gryende form finns äntligen ett svar på frågan om vem som ska göra målen för gästerna. Vi litar inte en sekund på Chelsea. Alla tecken och injobb av X2 är rätt väg att gå.

Match 7: Atalanta – Verona | Speltips: 1X2

Atalanta stod för en fullkomligt strålande insats i torsdags när de slog Liverpool med 3-0 på Anfield. Scamacca och hans kamrater hade lekstuga med Liverpools försvar och den stora ledningen får engelsmännen svårt att vända i returen. Fokus lär dock finns på densamma vilket kan störa uppladdningen inför mötet med Hellas Verona. Gästerna kämpar för sitt liv i bottenstriden och när Atalanta målas upp över 80 procent är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken åker med ögonaböj.

Match 8: Osasuna – Valencia | Speltips: 1

Kupongen går i mål i Pamplona där Osasuna tar sig an Valencia. Bägge lagen befinner sig nedanför Europaplatserna i La Liga där något av sista chansen ges under måndagen. Det lär märkas på matchbilden där båda herrskapen behöver gå framåt i jakten på tre poäng. Osasuna har inte övertygat så här långt men det ska sägas att hemmaplan normalt är en betydande faktor på El Sadar. Valencia får finna sig i att slå ur underläge och när ettan streckas sunt hämtar vi hammaren. Osasuna spikas.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Häcken

Häcken var på vippen att få med sig tre poäng mot Djurgården. När Brommapojkarna besöker Hisingen är det dags att löpa hela linan ut. Stark etta.

CHANSNINGEN: Everton

Chelsea imponerar föga för stunden och får det svårt mot ett desperat Everton. Segern mot Burnley ger en boost för gästerna som inte ska räknas bort i London.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se