Topptipset är inget undantag denna jackpot-vecka då 250 000 extra-laxar simmat in i potten lagom till torsdagens kluriga kupong. Förutom Svenska Cupen på Tele2 Arena och Champions League på Malmö IP så hittas både spanska Segunda och skotska tredje- och fjärdeligan på menyn. Här gäller det att putsa analysglasögonen ordentligt om 8 gröna bockar ska kunna lösas. Nu kastar vi loss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – Trelleborg | Speltips: 1X2

Kupongen inleds med den uppskjutna kvartsfinalen i Svenska Cupen där Superettan-gänget Trelleborg reser till huvudstaden för att ta sig an Hammarby. Värdarna, som värvat in skyttekungen Astrit Selmani från Varberg inför säsongen, blir rättvist stora favoriter i Stockholm, mot ett sällskap som med nöd och näppe klarade sig kvar i andradivisionen i fjol. De tillresta skåningarna tvingas troligen även klara sig utan mittfältaren Simon Amin, som drog på sig en skada inför träningsmatchen mot Mjällby. Även om de grönvita lär hålla i taktpinnen hemma på konstgräset på Tele2 Arena så är det fortfarande Svenska Cupen det handlar om. Vi har sett betydligt större skrällar inträffa och när ettan letar sig upp mot 80 procent måste garderingspennan ändå fram. Alla tecken i hopp om en skånsk bortaknall som skulle vara balsam för utdelningen!

Match 2: Rosengård – Bayern München | Speltips: 2

Rosengård är alltjämt ute på Europaäventyr och blir klart underlägsna på förhand mot giganten Bayern München hemma på Malmö IP. Det handlar om kvartsfinal i Champions League och efter tyskarnas 3-0-seger i det första mötet blir det nu minst sagt tufft för Caroline Seger och hennes kamrater att vända på steken i returen. Gästerna från bryggeri-staden har matat på som slåttermaskiner i allt de ställt upp i denna säsong och är en av favoriterna att lyfta den åtråvärda CL-bucklan när slutspelet ska summeras. Skånskorna måste framåt och tvingas därför bjuda op ytor i defensiven, vilket kan straffa sig rejält mot kontringsskickliga tyskor. Tvåan hamras därmed in som kupongens bombspik hela vägen upp till 80 procent.

Match 3: Mallorca – Leganés | Speltips: 1X2

Mallorca, som jagar en återkomst i La Liga, har gått tungt den senaste tiden. I förra omgången blev det en blytung 1-4-förlust mot Fuenlabrada och inför mötet med ett annat topplag i spanska Segunda, Leganés, så hade förutsättningarna kunnat vara bättre då de hemmahörande öborna fått vila två dagar mindre än gästerna. Även Garitános besökande “Gurkodlare” har svajat på slutet ska sägas, och som lök på laxen blev mittfältaren Rubén Pérez utvisad mot Almería senast och är således avstängd i denna fight. Ställningskrig är att vänta när viktiga poäng står på spel – alla tecken känns därför bäst på medelhavsön.

Match 4: Las Palmas – Lugo | Speltips: 1X

Las Palmas fick nöja sig med delad pott i rivalmötet med ö-kollegorna Teneriffa senast. Laget är nu tillbaka hemma på Gran Canaria där det vankas fight mot ett nedflyttningshotat CD Lugo. “Luguiño” kommer direkt från en 0-1-förlust mot Sabadell och bottenstriden kommer allt närmare de rödvita, som behöver ta poäng ute på Atlanten denna kväll. Mot ett i grunden skickligare Los Amarillos, som är erkänt starka i hemmaborgen, kan uppgiften dock bli tuff. Kapten Dani Castellano och hans kamrater i hemmalaget vann senast lagen möttes på Estadio Gran Canaria och spås kunna upprepa bedriften. Ettan spikas till cirka 50 procent, men börjar strecken vandra norrut blir det läge att snegla mot krysset.

Match 5: Real Zaragoza – Cartagena | Speltips: 1X2

Bottenmöte stundar på La Romareda när Real Zaragoza och Cartagena stöter ihop. Värdarna blir knappa favoriter hemma i nordöstra Spanien mot ett “Boquerones” som inte vunnit på fyra matcher. Luis Carrións mannar ser dock goda chanser till trendbrott då värdarna saknar viktige ytterbacken Carlos Nieto. Historien mellan lagen skvallrar om en jämn batalj, som till exempel när lagen möttes strax efter årsskiftet, då det slutade 1-1. Gästerna från Murcia blir blygsamt betrodde på kupongen och X2 är därför av största vikt, även om alla tecken är att föredra.

Match 6: East Fife – Clyde | Speltips: 1

Det är inte varje dag skotska League One, som är whiskey-landets tredjedivision, presenterar sig på Topptipset. Det blir därför läge att putsa analysglasögonen lite extra när East Fife och Clyde ska göra upp på Bayview Stadium i Methil. Gästerna lämnar Glasgow i jakten på viktig poäng då laget är i full gång med att separera sig själva från bottenstriden. “The Bully Wee” har inkasserat sju poäng i de tre senaste fajterna och dessutom mäktat med totalt sex mål framåt i dessa. Värdarna får därmed se upp. Det ska dock sägas att kapten Scott Agnew och hans kamrater även de är formstarka, trots 0-3-nederlaget mot Montrose senast. “The Fifers” har dessutom ett högre fotbollskunnande, vilket även tabelläget borgar för, och ettan kan med gott samvete singlas hela vägen upp till 55 procent.

Match 7: Dumbarton – Airdrie | Speltips: 12

Vi fortsätter i samma serie och beger oss vidare till Dumbarton vid Clyde-flodens mynning, där hemmahörande DFC och Airdrie drabbar samman. Gästerna har inte haft någon rolig månad då det blivit fyra raka förluster (cupen inräknad). Det är framför allt defensiven som kärvat och mittlåset med McKay och Fordyce fick slita ont i 0-2-förlusten mot Cove Rangers senast. Värdarna har dock inte heller övertygad och faktum är att MacAllister och company endast vunnit två av sina tolv senaste tävlingsmatcher. Både lagens formkurvor och historik skvallrar om att vi kommer få bevittna en både krampaktig och målfattig tillställning denna afton. Det har även svenska folket snappat upp och målar upp krysset till skyarna. I jakten på hög utdelning kan det därmed vara klokt att gå emot. Den goe “gubbgarderingen” blir således ett både spännande och spelvärt alternativ. Etta-tvåa!

Match 8: Cowdenbeath – Albion | Speltips: 1X

Dags att dyka ännu längre ned i det skotska seriesystemet när landets fjärdedivision hittas på menyn. Det handlar om mötet mellan Cowdenbeath och Albion. Hemmalaget kommer från en blytung 1-3-förlust mot Edinburgh City, men brukar normalt trivas mot just kvällens antagonister när det vankas spel hemma på Central Park, då det blivti två raka segrar mot Rovers i denna arena. Bortalaget har dessutom ingen form att skryta över då de endast vunnit två av sina 15 senaste tävlingsmatcher, och Gallacher och company har således åkt rutschkana i tabellen den senaste tiden. Tre pinnar borta i Fife blir det troligen inte och 1X blir därmed kupongens starkaste lås.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Bayern München

Rosengård räckte inte till mot den tyska giganten senast och har ett 0-3-underläge att hämta igen hemma på Malmö IP. Bayern München visade senast att det skiljer både ett och två nummer mellan lagen och kommer dessutom att ges ytor denna gång. Tvåa!

CHANSNINGEN: Trelleborg

Visst, Hammarby blir klara favoriter hemma på konstgräset mot Superettan-gänget Trelleborg. Skåningarna klarade sig kvar i andradivisionen med nöd och näppe förra säsongen, men får chans att slå ur underläge i Svenska “skräll-cupen”. Alla tecken.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se