Veikkausliiga och Superettan står för större delen av onsdagens Topptips. Den förstnämnda är något svenska folket inte behärskar särskilt väl och det syns på procentfördelningen. En väldigt fin kupong sett till spelvärde med andra ord. Mums!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: FC Honka – Mariehamn | Speltips: 1X2

Finland är startdestinationen för onsdagens Topptips och vi inleder med bataljen på Tapiolan Urheilupuisto. FC Honka har imponerat sedan uppflyttningen till högstadivisionen 2017 och säkrade en plats till Europa League-kvalet i fjol. Även denna säsong är de gulsvarta med och slåss på den övre halvan där värdskapet kliver in till den 19:e omgången som fyra. Mariehamn var med och utmanade i playoff-spelet till Europa League under fjolåret men föll i finalen mot just FC Honka. I år har det däremot inte riktigt klickat för gästerna och med sex raka utan seger har Grönvitt fallit ner till nionde plats. En som däremot har varit stekhet denna säsong är nyförvärvet Albion Ademi. 21-åringen står som delad skytteligaledare med tolv baljor och har även bidragit med tre målgivande passningar. Vi helgarderar!

Match 2: FC Inter – KuPS | Speltips: 1X2

Det vankas toppmöte på Veritas Stadion när ligaledarna KuPS kommer på besök. Gästerna har varit fenomenala så här långt och endast förlorat en av de inledande 18 omgångarna. Det var mot den finska giganten tillika andraplacerade HJK Helsingfors. FC Inter är dock inte långt ifrån dessa två rent kvalitetsmässigt och ska i synnerhet ha goda möjligheter hemma där Sinimustat är riktigt starka. Resultatraden 7-1-1 och målskillnaden 19-6 är riktigt imponerande och vi köper inte riktigt att gästerna streckas upp som tydliga favoriter. Helt öppet och då prioriteras spelvärdet västerut.

Match 3: HIFK – FC Ilves | Speltips: 2

Det är en spännande kamp vi har att se fram emot på Bolt Arena när tabellgrannar ställs mot varandra. HIFK kommer till detta möte med svag form där endast tre poäng har inkasserats på de senaste fem omgångarna. Det har sett FC Ilves klättra förbi värdskapet i tabellen och gästerna ligger inför mötet två poäng före. Senast fick Ipa med sig en poäng mot ligaledarna KuPS och med fyra raka utan nederlag är moralen hög. En understreckad tvåa är ett spännande spikalternativ.

Match 4: Seinajoen – HJK Helsingfors | Speltips: 2

Det sista bidraget från vårt östra grannland hämtas från OmaSp Stadion. HJK Helsingfors har dominerat den inhemska fotbollen det senaste decenniet där sju av tio ligatitlar har gått till huvudstadens blåvita del. Förra säsongen var däremot ett stort misslyckande där Klubi inte ens lyckades säkra Europaspel. Således är gästerna bra revanschsugna denna säsong och det ser ut att bli en hård kamp med de regerande mästarna KuPS om ligatiteln. Seinajoen kommer med fin form och har vunnit fem av de senaste sex omgångarna. Det har resulterat i högt förtroende från svenska folket, på tok för högt. SJK har inte vunnit på de senaste 14 inbördes möten och kommer behöva förlita sig på sitt solida försvar om poäng ens ska vara aktuellt. Bergtvåa!

Match 5: Den Bosch – Almere City | Speltips: 1X2

Vi tar en snabbvisit till den holländska andradivisionen innan det bär av till inhemsk fotboll. Två lag som de senaste säsongerna visat sig jämbördiga och i fjol skiljde blott tre poäng mellan lagen. Under säsongsupptakten har gästerna däremot inlett klart bättre och plockat 16 poäng av 18 möjliga. Onekligen lovande där inte minst försvaret har sett solitt ut. Men att De Zwarte Schapen skulle råda som storfavoriter på bortamark är bara absurt. Den Bosch har haft en tung säsongsinledning och utan trion Marques/Rodrigues/Verbeek håller värdarna inte riktigt samma nivå. Trots den tunga säsongsinledningen har de blåvita Drakarna vunnit två av tre matcher hemma på De Vliert. Då tvåan streckas högt är det läge att plocka med samtliga tecken.

Match 6: GAIS – Norrby | Speltips: X2

GAIS har tagit sig samman efter en urusel säsongsinledning och kommer av allt att döma hålla sig kvar i Superettan även kommande säsong. Det är i synnerhet offensiven som sett klart bättre ut där inte minst Richard Yarsuvat hittat storform och 28-åringen har hamnat i målprotokollet i hans senaste fem matcher. På tal om målproduktion så är det något Norrby har haft stora problem med på senare tid. Det har lett till att de blåvita gått segerlösa från de senaste fem ligaomgångarna samt uttåg ur Svenska cupen-kvalet. Farligt nära giljotinen nu för gästerna som behöver rycka upp sig. Kvaliteten finns helt klart för att lösa det och då spelvärdet riktas österut prioriterar vi X2.

Match 7: Akropolis – AFC Eskilstuna | Speltips: 1X

Akropolis har varit ett av ligans stora utropstecken och nykomlingarna var länge med i racet om en uppflyttning. Kryssbenägenheten har däremot kostat värdskapet en rimlig chans till den Allsvenska drömmen där hela 13 (!) av 22 omgångar slutat oavgjort. Komiskt nog så spelar det ingen roll om det är Degerfors eller Umeå som står på andra sidan planen, utfallet tycks i regel bli detsamma. AFC Eskilstuna trillade ner från högstadivisionen i fjol och efter en kaotisk inledning kändes ännu ett steg ned i seriesystemet oundvikligt. Özcan Melkemichel har dock lyckats vända skutan och med 13 pinnar på de senaste fem omgångarna har gästerna klättrat upp till säker mark. Strecka från vänster.

Match 8: Umeå FC – Trelleborg | Speltips: 1X

Ett ångestladdat bottenmöte i Umeå avrundar denna kupong. Värdskapet är i bedrövlig form och med blott en seger på de senaste 14 lutar det åt att norrlänningarna får hämta ut returbiljetten till Division 1. Fina insatser mot såväl Akropolis samt Jönköping Södra senast ger åtminstone viss optimism och mot bortasvaga Trelleborg krävs poäng, helst tre. Gästerna har knappast visat bättre form och framförallt har Kristian Haynes manskap haft stora svårigheter på resande fot. Blott sju poäng har hämtats utanför Vångavallen denna säsong. 1X!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:29

KUPONGENS SÄKRA: Helsingfors

HJK har varit Finlands i särklass mest framgångsrika lag det senaste decenniet. I fjol gick det tyngre men nu är Helsingforsklubben återigen med och slåss om titeln. Även inbördes möten har gästerna dominerat och tvåan bör ligga omkring 65 procent.

CHANSNINGEN: Den Bosch

Den Bosch har visserligen tappat flera viktiga pjäser från i fjol och inlett säsongen svajigt. I hemmaborgen är de blåvita däremot svårslagna och spelvärdet är på tok för bra för att tacka nej till.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se