Europa League står för underhållningen denna torsdag då inte mindre än sju bidrag från turneringen utgör Topptipset. Storheter som Lazio, West Ham och Marseille ska alla synas i sömmarna innan vi går i mål med en fight från Superettan. Full gas mot åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Galatasaray – Lazio | Speltips: 2

Galatasaray inledde säsongen med att kvala mot Champions League, men efter storstryk mot PSV Eindhoven övergick turkarnas kontinentalspel till sikte på Europa League. Det löste till slut Fatih Terim och hans manskap, men det höll på att gå åt skogen flera gånger. Lazio blir en hutlöst svår opponent i premiären. Sarris grabbar såg förhållandevis bleka ut mot Milan, men denna uppgift spås bli betydligt enklare. Immobile, Alberto, Pedro och Milinkovic-Savic besitter alla spets som inte finns hos värdarna. Fullt spikbar tvåa upp till 50 prollar.

Match 2: Dinamo Zagreb – West Ham | Speltips: 1X2

Dinamo Zagreb nådde inte hela vägen till Champions League och istället får kroaterna sikta på att göra bra ifrån sig i Europa League istället. I fjol slogs bland andra Tottenham ut i slutspelet i samma turnering och West Ham är därmed förvarnade om vad som komma skall på Maksimirstadion. David Moyes mannar har imponerat i inledningen av Premier League, men besitter de den bredd som krävs för att klara ett tvåfrontskrig? Det lär vi få svar på under hösten. Tvåan överstreckas och då är alla tecken på sin plats.

Match 3: Lokomotiv Moskva – Marseille | Speltips: 1X2

Jorge Sampaoli har lyft Marseille flera hack sedan han tog över skutan i fjol och det tenderar alltid att bli sevärda matcher när Les Olympiens är i farten. Denna torsdag stör dock skador på klasslirare som Milik och Payet, något som innebär att vi drar i handbromsen när tvåan sticker iväg. Lokomotiv Moskva är inte heller dem fulltaliga, men spelare som Smolov, Zhemaletdinov och Kamano är alltid skickliga nog för att kunna ställa till med problem för fransmännen. Värdet i väst får inte missas. Helst alla tecken.

Match 4: Leicester – Napoli | Speltips: 12

Leicester har blandat högt med lågt i inledningen av Premier League och det märks framför allt att Rävarna saknar ett par bärande pjäser i defensiven. 0-1 i nacken mot Manchester City kunde varit betydligt större siffror och mot ett skickligt Napoli går Jamie Vardy och hans kompanjoner inte säkra. Gästerna kommer närmast från viktoria mot rivalen Juventus och stärkta efter den trepoängaren kommer Spalletti och övriga att jaga tre poäng på King Power Stadium. Gubben (etta-tvåa) lockar i en förmodat öppen tillställning.

Match 5: PSV Eindhoven – Real Sociedad | Speltips: 1

Real Sociedad inledde säsongen med att torska stort mot Barcelona, men därefter har baskerna tagit sig i kragen via tre raka segrar. Motståndet har med det sagt inte varit det tuffaste och då flera spelare i de bakre leden saknas till fighten mot PSV Eindhoven väljer vi att blicka åt andra hållet. Hemma på Philips Stadion är PSV normalt urstarka och kan lirare som Götze, Madueke, Gakpo och Zahavi hitta rätt i offensiven får Alexander Isak och company stora problem med att hänga med. Ettan är en fräck spik till trevlig procent.

Match 6: Rangers – Lyon | Speltips: 1X2

Rangers fick smaka skånskt stål i Champions League-kvalet mot Malmö FF och skottarna får därför ställa in sig på att återigen kampera i Europa League. Steven Gerrards mannar gör allt som oftast bra ifrån sig hemma på Ibrox, men Lyon är med det sagt inget lag som bara städas av hur som helst. Les Gones har lyft sig efter den mörka inledningen på säsongen och kommer fransmännen upp i ansenlig nivå denna afton får skottarna mycket att stå i. Hela spannet föredras i en ruskigt svårsiad drabbning.

Match 7: Bröndby – Sparta Prag | Speltips: 12

Europa League avrundas på Bröndby Stadion där de regerande danska mästarna går i klinch med Sparta Prag. Bröndby har haft en mörk inledning på säsongen och vi kan redan nu slå fast att de gulblå inte kommer att upprepa fjolårets ligatitel. Bara en seger skvallrar om varför och inledningsvis väljer vi att blicka mot gästerna. Sparta Prag besitter spets i offensiv riktning där inte minst supertalangen Adam Hlozek sticker ut. Han kan mycket väl bli tungan på vågen denna afton. Tvåan går först och får sedan sällskap av ettan.

Match 8: Värnamo – Jönköpings Södra | Speltips: X2

IFK Värnamo har imponerat kolossalt mycket i egenskap av nykomlingar och värdarna är definitivt i toppen av Superettan för att stanna. Defensiven har flera gånger visat sig hålla yppersta klass på denna nivå, men här blir värdarna samtidigt alldeles för hårt betrodda av tipparna. Jönköpings Södra håller samma nivå som Värnamo på pappret och det skulle inte alls förvåna om gästerna lyckas plocka poäng på Finnvedsvallen. X2 är ett fräckt drag till lysande värde.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:44

KUPONGENS SÄKRA: Lazio

Galatasaray är inte lika bra som för några år sedan och torde få det tufft mot Lazio. Immobile och Alberto visar vägen för romarna.

CHANSNINGEN: Jönköping Södra

Jämn match att vänta på Finnvedsvallen, något tipparna inte håller med om. X2 är av yppersta vikt på denna kupong.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se