Veckans sista version av Topptipset bjuder på spel från världens tre bästa fotbollsligor! Mest intressant blir att se hur tvåfrontskrigarna hanterar övergången från Europaspelet. Både Chelsea, Barcelona, Sevilla, Liverpool, Valencia och Inter kommer från viktiga cupmatcher på den stora scenen. 8 rätt är bästa avslutningen på veckan!

Match 1: Fulham – Liverpool | Speltips: 2

Craven Cottage står värd för kupongens första batalj. Londonklubben ligger näst sist i Premier League och är i praktiken redan klart för Championship 2019-2020. När det gäller gästerna så kommer de från en oerhört inspirerande resa till München där Bayern lades på rygg med 3-1 och därmed är Klopp och company klara för kvartsfinal i Champions League. I det inhemska ligaspelet har Liverpool sett väldigt starka ut under större delen av säsongen och racet mot Manchester City lär pågå hela vägen in i kaklet. Stor klasskillnad råder mellan Fulham och Pool, tvåan är en stark spik!

Match 2: Everton – Chelsea | Speltips: X2

I denna fight råder ombytta roller då ett Londonlag reser till Liverpool. The Toffees har vid det här laget hamnat i ett ingenmansland och lär slippa hamna i nån form av dramatik under den avslutande delen av säsongen. Senaste tiden har detta märkts på Everton som förutom krysset i Merseysidederbyt uppträtt tämligen svagt under 2019. När det gäller Chelsea så kommer de närmast från en ren och skär kross mot Dynamo Kiev i Europa Leagues åttondelsfinalspel. Centertanken Giroud stod för ett hattrick i Ukraina och leder EL:s skytteliga, oavsett om fransosen eller Higuain spelar på Goodison Park så kommer hemmaförsvaret få det kämpigt. Tvåan som utgång. Krysset som uppbackning för brasklappen att gästerna är slitna efter cupresan.

Match 3: Millwall – Brighton | Speltips: 2

En liten fight från klassiska FA-cupen ska såklart också få sin beskärda del på denna kupong! Värdlaget från huvudstaden huserar till vardags i den engelska andraligan och Lejonen riskerar att åka ur Championship, i nuläget har de bara en poäng tillgodo ner till den giljotin som leder till League One. Besökarna från Brighton spelar i vanliga fall i Premier League och gör det bra, The Seagulls går mot säkrat kontrakt i världens bästa liga. Även förra veckan var gästerna på besök i London och då blev det tre pinnar på Selhurst Park mot Palace. På The Den blir det ytterligare en bortaviktoria!

Match 4: Milan – Inter | Speltips: 1X2

Derby della Madonnina! Derby di Milano! San Siro. Stadio Giuseppe Meazza. Detta Milanoderby är alltid stort i sig och den här gången är definitivt inget undantag eftersom båda klubbarna strider med varandra om att nå nästa års Champions League. De rödsvarta värdarna och de blåsvarta rivalerna har gått jämnt såhär långt i Serie A, 51 respektive 50 pinnar är plockade och båda har 18 plus i målskillnad. Inter kommer från ett hårt nederlag mot Eintracht Frankfurt som kom hit och triumferade i torsdagens slutspel av Europa League. Dessutom har Milan superform och därmed blir ettan utgångstecknet. Men matchen är vidöppen och alla tecken skriker efter att få medverka!

Match 5: Empoli – Frosinone | Speltips: 1X2

Sist ut bland de italienska kamperna blir ett litet mindre möte på en lite mindre arena vid namn Stadio Carlo Castellani. Dessa tu kombattanter tampas nere i bottenträsket och riskerar således spel i Serie B efter sommaren. Empoli har i nuläget bara en pinne tillgodo på Bologna som ligger under giljotinen, värdarnas form är inte något att hurra för. Bara en enda seger har inhåvats av Azzurri under 2019. När det gäller Frosinone så har de fem pinnar upp till trygg mark, dock har Frossarna gjort flera fina resor på senare tid. 4-0-seger mot Bologna och 1-0-seger mot Sampdoria vittnar om krafter som räcker för fortsatt spel i Serie A. Ettan startar men samtliga tecken behöver hänga med.

Match 6: Real Betis – Barcelona | Speltips: 1X2

Nästa Champions League-gäng att kliva in i den inhemska elden är Barcelona. Katalanerna visade sin klass i veckan och körde över Lyon likt en slåttermaskin, showen bar som vanligt Leo Messis prägel. Geniet från Argentina gjorde fyra poäng varav två egna mål. Mister Messi gjorde även dubbla mål vid höstens möte mot Real Betis, den gången räckte det dock inte eftersom de grönvita ville annat och nöp med sig alla pinnar ner i bagageluckan. Betis är faktiskt det enda lag i La Liga som kommit till Camp Nou och tagit tre poäng. Ettan steckas neråt 10% på Benito Villamarín Stadium och måste med på alla system värda namnet.

Match 7: Espanyol – Sevilla | Speltips: 1X

Även här har vi ett möte mellan en Barcelonaklubb och en Sevillaklubb! Värdlaget huserar just nu i mittens rike och för att komma ikapp lagen framför krävs att Blanquiazules lägger in en högre växel. Espanyol trivs jättegott på RCDE Stadium och här hemma är det inte många som kommer och snor alla pinnar, hemmalaget har tagit poäng vid nio av 13 matcher på denna arena under säsongens gång. Sevilla ligger på kvalplats till nästa års Europa League och är betydligt bättre hemma än borta, på resande fot har det bara blivit tre vinster på 14 försök. Vad mer som talar emot besökarna är att de var i Tjeckien under torsdagskvällen och slogs ut ur Europa League efter förlängning mot Sparta Prag. 1X ska räcka väldigt långt.

Match 8: Valencia – Getafe | Speltips: 1X

Veckans sista Topptipsmatch innehåller ännu en förening som varit inne i Europaspels-elden under veckans gång. I torsdags var Valencia i Ryssland för att ta sig an svensklaget Krasnodar i Europa Leagues åttondelsfinal. Efter ryssarnas ledning i minut 85 såg det mörkt ut för spanjorerna men på tilläggstid drällde Viktor Claesson med bollen och inhopparen Goncalo Guedes tog chansen att avgöra mötet i minut 93. Los Ché får försöka ladda om fort inför söndagens ligalir men bör ha blivit boostade av avancemanget. Senast Getafe kom till Mestalla var i januari och då gällde det Copa del Rey. Den gången vann hemmalaget med 3-1. Valencia har spelat 14 raka tävlingsmatcher utan att läggas på rygg. Strecka från vänster!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 14:59

KUPONGENS SÄKRA: Liverpool

Pool reser till Craven Cottage för att möta ett redan avsågat Fulham. Vid tre poäng tas serieledningen åter över, om än tillfälligt. Ett bottengäng kan inte stoppa Klopp och company med det momentum de tar med sig från München.

CHANSNINGEN: Real Betis

Det grönvita Sevillalaget är ensamma om att ha varit på Camp Nou och lyckas råna Messi och hans vänner, hemma på Benito Villamarín ska chanserna ej vara sämre. Med ettan streckad neråt 10 procent smakar den mumma!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.