Tisdagens Topptips innehåller en mängd spännande drabbningar. Brighton – Chelsea och Juventus – Sampdoria är bara några av tillställningarna som lockar extra intresse. Förutom Premier League och Coppa Italia ska vi även syna fighter från The Championship, League One, La Liga och DFB Pokal. Nu gasar vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Brighton – Chelsea | Speltips: 1X2

Chelsea stred tappert och väl i helgens match mot Manchester City, men efter att ha varit mindre lyckosamma i den sista tredjedelen kunde Tuchel och company till slut konstatera 0-1 i nacken. Någon ligatitel ser det inte ut att bli för de blåklädda som istället får sikta in sig på andraplatsen. Med slitna ben och en dags mindre vila än Brighton lutar vi åt att nya problem kan uppstå på sydkusten. Graham Potters mannar fick bara 1-1 med sig från M23-derbyt mot Crystal Palace, en match som Fiskmåsarna dominerade. Kan de komma upp i samma nivå här får Chelsea problem. Alla tecken behövs.

Match 2: Fulham – Birmingham | Speltips: 1

Efter den förödmjukande 7-0-segern mot Reading flexade Fulham återigen musklerna när de i helgen körde över Bristol City med 6-2. När The Cottagers befinner sig i ett stim finns det inget lag i The Championship som kan försvara sig mot Marco Silvas ruggiga offensiv. Mitrovic, Wilson och Carvalho är bara några av lirarna som lär ha en rolig afton mot Birmingham. Gästerna har förvisso sina styrkor i defensiven, men det var ett tag sedan Lee Bowyers adepter imponerade spelmässigt. Den mörka trenden vänder inte i London. Given etta.

Match 3: Preston – Sheffield United | Speltips: 1X2

Desto jämnare lär det bli på Deepdale där Preston och Sheffield United ska mäta svärd. De förstnämnda har stått för flera fina skalper under säsongens gång och i helgen var The Lilywhites en hårsmån från att nå tre poäng mot Birmingham. Förargade efter den sena kvitteringen lär Preston komma extra motiverade till denna strid. Sheffield United fick i sin tur stryk av ett pånyttfött Derby och det råder fortfarande frågetecken kring truppstatusen efter ett tidigare Coronautbrott. I en match som kan gå precis hur som helst gör sig alla tecken bäst.

Match 4: AFC Wimbledon – Portsmouth | Speltips: X2

Vidare ner i League One där Portsmouths förhoppningar om att nå en playoff-plats mot The Championship fick sig en törn den gångna helgen. 1-2 i brakan mot Milton Keynes Dons var inte mycket att skryta med. Sex poäng skiljer upp till playoff, men å andra sidan har Pompey ett par matcher mindre spelade än aktörerna i toppskiktet. AFC Wimbledon ska anses vara en lämplig uppgift för att påbörja jakten. Värdarna slåss i botten av tabellen och visar ingen vidare form för dagen. En poäng är inte otänkbar, men fler än så blir det inte. X2 ska räcka hela vägen till grön bock.

Match 5: Juventus – Sampdoria | Speltips: 1X

Coppa Italia från Turin där väldigt mycket talar för att Juventus tar sig vidare. Sampdoria kommer på besök och Albin Ekdal med kumpaner är inget formstarkt lag för dagen. Tre raka nederlag vittnar om detta och en ihålig defensiv är inte rolig att inneha när Den gamla damen står på andra sidan. Det slår knappast gnistor om dagens Juventus, men i den här typen av matcher har Bianconeri tillräckligt med spets och rutin för att gå ut och göra jobbet. Ettan kommer att streckas därefter, men med 1X sitter vi lugnt och tryggt i båten.

Match 6: Cádiz – Espanyol | Speltips: X2

La Liga sticker emellan med en batalj från den nedre halvan. Cádiz gjorde sig i dagarna av med omtyckta tränaren Cervera, något som inte togs emot väl av supportrarna. Den gula ubåten ligger förvisso pyrt på det i tabellen, men frågan är om det verkligen var rätt beslut? Att hålla ett starkt Espanyol på halster är inte det lättaste trots att katalanerna sällan rosar marknaden på resande tass. Raúl de Tomás och company behöver förbättrade bortaspelet om de ska kunna kriga på den övre halvan och detta är en ytterst lämplig uppgift. X2 är ett smart val.

Match 7: St. Pauli – Dortmund | Speltips: 1X2

DFB Pokal ser till att kupongen tas i mål och vi inleder med två klassiska klubbar på Millerntor-Stadion. St. Pauli gör det kolossalt bra i Zweite Bundesliga där värdarna faktiskt toppar tabellen. Guido Burgstaller är en sylvass målskytt och med honom i fören får Borussia Dortmund se upp. Gästerna kommer från en överkörning av Freiburg i fredags men väntas samtidigt rotera på en del positioner denna afton. Då går tvåan inte så säker som tipparna tycks tro. Att gardera hela vägen och försöka fälla storfavoriten är rätt väg att gå.

Match 8: Bochum – Mainz | Speltips: 2

Ytterligare en åttondelsfinal där Bochum får svårt motstånd i form av Mainz. Så sent som i lördags vann Mainz hemma mot just Bochum med 1-0 efter att St. Juste avgjort tillställningen. Jonathan Burkardt agerade framspelare och det är lirare som på egen hand kan avgöra denna cupmatch. Bochum var tillbakatryckta under stora delar av den senaste matchen och även om hemmaplan är en fördel här har vi svårt att se värdarna notera något annat än ännu ett nederlag. Tvåan kan gott testas på egna ben.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Fulham

Fulham har lagt i en högre växel och då finns det inget lag i The Championship som kan stå emot. Birmingham visar taskig form och har inget att hämta i London.

CHANSNINGEN: Brighton

Brighton tog en poäng i det vändande mötet och med en dags längre vila i benen än Chelsea ska Fiskmåsarna kunna upprepa bedriften. 1X är av yppersta vikt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se