Europa League och Europa Conference League delar broderligt på torsdagens Topptips. Real Sociedad, Lyon och Rangers är lag som synas i den förstnämnda turneringen medans Bodö/Glimt, Randers och AZ Alkmaar sticker ut i den sistnämnda. Ni hänger väl med i jakten på åtta rätt?

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Monaco – Real Sociedad | Speltips: 1

Gruppfinal från Grupp B där Monaco toppar tabellen två poäng före Real Sociedad. Baskerna är i sin tur en poäng före PSV, men då holländarna väntas städa av Sturm Graz kan andraplatsen mycket väl glida Isak och company ur händerna denna afton. La Real har under säsongens gång överpresterat de underliggande siffrorna och att brottas med Monaco på Stade Louis II är ingen enkel uppgift. Här är de rödvita normalt starka och endast två insläppta mål är en fin fjäder i Niko Kovac hatt. Den stabila defensiven lägger grunden för tre poäng denna torsdag. Fräck spiketta.

 
 

Match 2: Bröndby – Lyon | Speltips: 1X2

Lyon har säkrat gruppsegern och Les Gones kan därför ta lätt på uppgiften i Köpenhamn. Om Peter Bosz väljer att rotera sitt manskap öppnas en fin skrällchans upp för Bröndby som är på jakt efter åtminstone tredjeplatsen. Den leder vidare till spel i Europa Conference League och de motiverade värdarna ska inte underskattas i den danska huvudstaden. Lyons offensiv är förvisso övermäktig danskarnas på pappret, men med rådande förutsättningar går det inte att lita på fransmännen. Börja till vänster men var inte rädd för att löpa hela linan ut.

 
 

Match 3: Olympiakos – Fenerbahce | Speltips: 1X2

Eintracht Frankfurt blir troligtvis omöjliga att nå på förstaplatsen, men för såväl Olympiakos som Fenerbahce finns andraplatsen i kikarsiktet. Grekerna har en poäng försprång på turkarna inför denna tillställning, men efter vad Özil och company visade upp i helgens derby mot Galatasaray ska de inte uteslutas i Pireus. Özil bidrog själv med ett mål i 2-1-segern. Även Olympiakos kommer från en derbyseger (3-2 mot AEK Athen) men över 60 procent på ettan är inte befogat. Alla tecken och injobb av högersidan blir vårt val.

 
 

Match 4: Rangers – Sparta Prag | Speltips: 1X

Steven Gerrard basar som bekant inte längre över Rangers. Istället har Giovanni van Bronckhorst anlitats som tränare och holländaren begår debut när Sparta Prag gästar Ibrox. Inför en kokande arena kan van Bronckhorst inte klaga på förutsättningar, men vi vågar inte lita blint på skottarna. Sparta Prag vann det vändande mötet med 1-0 och vid händelse av en poäng i Skottland är det klar fördel tjeckerna i kampen om andraplatsen inför den sista omgången. 1X är att betrakta som heltäckt. 

 
 

Match 5: Bodö/Glimt – CSKA Sofia | Speltips: 1

Efter fyra poäng av sex möjliga mot Roma toppar Bodö/Glimt gruppen en poäng före romarna. Det var få som på förhand trodde detta var möjligt, men Kjetil Knutsen har sannerligen fått B/G att prestera på ruskigt hög nivå. Botheim och Solbakken är klasslirare i de främre leden och vi blir inte förvånade om duon ser till att baggarna behåller förstaplatsen även efter denna omgång. CSKA Sofia har bara mäktat med en poäng så här långt och bulgarerna har till synes inte på denna nivå att göra. Given etta på Aspmyra Stadion. 

 
 

Match 6: Randers – Cluj | Speltips: 1X

Randers kan ta ett stort steg mot andraplatsen om det blir seger hemma mot Cluj. Jablonec, tillfälliga innehavare av andraplatsen, går en tuff batalj mot gruppettan AZ Alkmaar vilket innebär att Carlgren och Tibbling med flera får ett gyllene läge att sätta press på tjeckerna. Hemma i Danmark ska Randers givetvis ses som favoriter mot ett hittills svagt Cluj, men frågetecken kan sättas för värdarnas förmåga att föra en matchbild. Ligger Cluj rätt i sina positioner är det trots inte otroligt om de löser en pinne. 1X räcker till grön bock. 

 
 

Match 7: Jablonec – AZ Alkmaar | Speltips: 1X2

AZ Alkmaar har genomgående varit gruppens bästa lag och det ska till ett smärre mirakel om Jesper Karlsson och hans kompanjoner ska tappa förstaplatsen. Holländarna är klart bättre än Jablonec i grunden, men då det finns risk för underskattning vågar vi inte lämna tvåan på egna ben. Jablonec har ett förmodligen avsågat Cluj att städa av i den sista omgången och poängplock denna afton bäddar fint för tjeckernas framtid. Med smått högervridna streck rekommenderas hela spannet.

 
 

Match 8: Maccabi Tel Aviv – LASK Linz | Speltips: 12

Ren och skär gruppfinal från Grupp A där både Maccabi Tel-Aviv och LASK Linz står noterade för tio poäng vardera. Med dessa kvoter är slutspelsplatserna redan i hamn, men det återstår att se vem som lägger vantarna på förstaplatsen. LASK är piskade att vinna då österrikarna har sämre målskillnad, men i en förmodat naiv offensiv kommer goda ytor att finnas när Maccabi Tel-Aviv ger sig iväg på omställningar. En förmodat böljande matchbild borgar för en gjuten gubbe (etta-tvåa). 

 
 

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:59

KUPONGENS SÄKRA: Bodö/Glimt

Bodö/Glimt har gruppsegern i egna händer och mot ett avsågat CSKA Sofia ska norrmännen inte göra några misstag. Ettan är gjuten i betong. 

 
 

CHANSNINGEN: Fenerbahce

Fenerbahce har inte gett upp hoppet om andraplatsen och Olympiakos går inte så säkra som tipparna tycks tro. Till trevlig procent måste Özil och company finnas med.

 
 

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se