Fredagens Topptips bjuder på en intressant mix av matcher där inte mindre än sju olika länder ska besökas. Resan startar i England och avslutas i Italien och däremellan hittas fina drag i både Tyskland och Portugal. Kupongens bästa spik hittas däremot på Roazhon Park i Frankrike där hemmalaget Rennes troligen hittar tillbaka till vinnarspåret. Varsågoda, här är analysen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Derby – Nottingham | Speltips: 1X2

Två segervissa kombattanter brakar samman på Pride Park när Derby välkomnar Nottingham i vad som på förhand känns som en oviss batalj. De hemmahörande Baggarna malde ner Huddersfield i veckan och trots att både Bielik och Lawrence alltjämt återfinns på skadelistan har de vitklädda visat upp ett imponerande spel sedan Wayne Rooney klev in som coach på heltid. Tillresta Forest har även de imponerat och det i grunden skickliga laget med stjärnan Lewis Grabban i spetsen har nu börjat leva upp till sin potential. Som sagt, jämnt på förhand, vilket både oddsmarknaden och svenska folket håller med om. Här är det bara ställa sig i ledet, alla tecken.

Match 2: Levante – Athletic Bilbao | Speltips: X2

Levante har gått bra i La Liga och radat upp poänggivande insatser. Den senaste imponerade på många då det var självaste serieledarna Atlético Madrid som brottades omkull. Granotes dras dock med skadebekymmer inför mötet med Athletic Bilbao då en handfull viktiga pjäser ser ut att saknas, däribland viktige försvararen Sergio Postigo. Los Leones beger sig mot Levantebukten med med goda minnen från senast då det blev en skön seger på just denna arena. Trots att de rödvita gästerna från Baskien ligger nedanför värdarna i tabellen så finns det högre kapacitet i laget och trotjänaren Iker Muniain väntas kunna lotsa sina mannar till nya poäng. Tvåan först, krysset sen.

Match 3: Werder Bremen – Eintracht Frankfurt | Speltips: 1X2

Blickarna riktas mot Weserstadion där ett Augustinsson-löst Werder Bremen välkomnar det stekheta sällskapet Eintracht Frankfurt. De grönklädda blir klara “dogs” på hemmaplan och kommer från en blek insats i Sinsheim där en 0-4-förlust motvilligt lastades i bagaget. Adi Hütters besökande manskap har sex segrar och en oavgjord match i ryggen inför denna batalj och den senaste skalpen plockades dessutom mot självaste FC Bayern. Klar fördel bortalaget, som dock streckas upp till skyarna. Visst ska favoritskapet landa ute till höger, men cirka 75 procent på tvåan är i högstalaget och i jakten på storkovan måste garderingspennan fram. Minst rensarkrysset måste med och den som har råd täcker helt.

Match 4: Torino – Sassuolo | Speltips: 2

Turin nästa anhalt där de vinröda värdarna alltjämt kämpar för sin överlevnad i Serie A, och dessvärre verkar ännu en våg av coronaviruset slå hårt mot norra Italien. Som det ser ut i skrivande stund verkar Torino sakna minst en handfull spelare där stjärnan Belotti och brassen Bremen bara är några av namnen bland avbräcken. Förutsättningarna är därmed aningen oklara inför denna fight men klart är att om den spelas så blir gästerna från Modena favoriter då de enligt uppgifter inte drabbats lika hårt av pandemin. Vänta om möjligt länge innan inlämning av kupongen för att få ta del av avgörande information under dagen, men som läget ser ut nu så är tvåan en given spik på kupongen.

Match 5: Rennes – Nice | Speltips: 1

Nice lämnar rivieran och beger sig till Kim Källströms, Andreas Isakssons och Erik Edmans gamla hemmaarena Roazhon Park. Svenskklubben kliver ut på hemmaplan som klara favoriter även om det blivit två raka förluster i ligan och ges ett ypperligt tillfälle att studsa tillbaka mot ett skadeskjutet bortalag som knappast rosat marknaden den senaste tiden. Både Dolberg och brasse-duon Dante och Danilo, samt unge mittfältaren Reine-Adélaïde ser alla ut att missa bortaresan och OGC lär därför få slita ont mot ett betydligt skickligare hemmalag. Till cirka 55-60 procent är ettan en given spik.

Match 6: Charleroi – Genk | Speltips: 1X

Belgiskt på menyn när Charleroi och Genk ska mäta krafterna med varandra på Stade du Pays i den vallonska industristaden. Zebrorna såg i inledningen av säsongen ut att utmana om Europaplatserna men har dalat i tabellen där de nu huserar i mitten. Goda chanser till att bärga viktiga poäng på hemmaplan finns dock då de gästande tabelltreorna haft stora problem i spelet på resande fot. Paul Onuachu och hans kompanjoner förlorade med klara 1-3 mot Oostende senast det begav sig och kan tvingas vika ner sig igen mot ett hemmalag som ändå håller hög klass i grunden. När värdet dessutom lägger sig tydligt ute i väst är 1 och X av högsta prio. Slopa tvåan helt.

Match 7: Guimarães – Boavista | Speltips: 1X2

Mot varmare breddgrader när portugisiska Guimarães ska besökas. Värdarna har inte presterat enligt sin kapacitet den senaste tiden och den gamle räven Ricardo Quaresma förpassades till bänkplats i den senaste matchen där det blev en svidande 1-2-förlust i sexpoängsmötet med toppkonkurrenterna Ferreira. Goda råd är nu dyra för Vitoria som ställs mot nästjumbon Boavista denna afton. Gästerna har en uppåtgående formkurva och lyckades med bedriften att slå skickliga Moreirense i den senaste omgången. En bortaseger ska inte uteslutas och med ettan streckad runt månen och tillbaka måste alla tecken in ögonaböj. Bara att kavla upp ärmarna och jobba in kupongens bästa knall!

Match 8: Empoli – Venezia | Speltips: 1X

Italienska Serie B avslutar kupongen när vi beger oss till Stadio Carlo Castellani där Johnny “Bråttom” Ekströms gamla klubb Empoli huserar till vardags. De blåklädda, som leder den italienska andraligan för tillfället, har mäktat med fyra raka kryssmatcher i ligan och siktar på att bärga en efterlängtad trepoängare mot Venezia, som även de jagar uppflyttning till finrummet och befinner sig på en respektabel tredjeplats för tillfället. Jämn fight väntar tveklöst och det är trots allt bäst att inleda streckandet i mitten. Garderas bör det ändå och då vill värdefingret gärna klicka till vänster då hemmalagets chanser gillas. 1X i Toscana.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Rennes

Svenskklubben Rennes har visat upp kräftgång i Ligue 1 den senaste tiden men kan studsa tillbaka mot ett skadeskjutet Nice hemma på Roazhon Park. Trolig hemmaseger och ettan bankas därmed in.

CHANSNINGEN: Boavista

Hemmalaget Vitoria har i jakten på resultat tvingats sätta veteranen Quaresma på bänken effekten uteblev mot toppkonkurrenten Ferreira där det blev en sur 1-2-förlust. Guldläge för bottenlaget Boavista att skrälla på bortaplan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se