Vi tjuvstartar helgen med ett Topptips som innehåller lite av varje. The Championship inleder fredagens kalas med mötet mellan Huddersfield och Stoke, därefter ska bland annat klubblagsmatcher från Belgien, Spanien, Holland och Skottland synas i sömmarna. Avslutar gör vi på landslagsscenen, i Sydamerika närmare bestämt, med två VM-kvaldueller. Häng med i jakten på åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Huddersfield – Stoke | Speltips: 1X2

Huddersfield och Stoke ska mäta svärd i ett på förhand ovisst möte. Det råder inga tvivel om att hemmalaget är den formstarkare av de två kombattanterna då Carlos Corberáns manskap gått nio raka fajter utan förlust. Men sett till kapaciteten är sällskapen relativt jämbördiga, vilket även spelbolagen håller med om. Besökarna från Stoke-on-Trent ståtar med stjärnor som Wright-Phillips, Clucas och Jagielka, samt att de rödvita nyligen var ytterst nära att ta poäng mot serieledaren Fulham. Så med smygvärde till höger är X2 av högsta prio.

Match 2: Nantes – Brest | Speltips: 12

Vi tar ett skutt över Engelska kanalen och landar i ostens och vinets förlovade land. Nantes och Brest brakar samman i denna åttondelsfinal av Coupe de France, en fajt som torde kunna innehålla många mål om vi väljer att förlita oss på historiken. När de två lagen möttes i Ligue 1 senast, även då på Stade de la Beaujoire, segrade värdarna med 3-1 och även dessförinnan har strutarna haglat tätt. ”Kanariefåglarna” år ånyo knappa favoriter i hemmaborgen, men räkna som sagt med en fartfylld tillställning. Därför passar den klassiska ”gubbgarderingen” (etta, tvåa) som handen i handsken. Ettan först, tvåan sen!

Match 3: Sint-Truiden – Charleroi | Speltips: X2

Belgiska Jupiler League är en av få högstaligor i Europa som inte har uppehåll under VM-kvalet. Dessutom pågår AFCON vilket också påverkar många lag då en hel drös med afrikanska spelare håller till i denna liga till vardags. Värdarna Sint-Truiden är en klubb som påverkas negativt av rådande situation då japanen Schmidt samt Guineas landslagsmittfältare Mory Konaté båda befinner sig på respektive hemmakontinent för tillfället. Tunga avbräck för ”ST” såklart, vilket öppnar upp en möjlighet för gästerna Charleroi. ”Zebrorna” spelade bra mot Kortrijk senast, men lyckades inte forcera in ett avgörande och matchen slutade 1-1. Ökar de svartvita bara effektiviteten ett snäpp i denna fajt vinner de troligen. Tvåan agerar utgång, därefter säkrar krysset upp om stålar finns.

Match 4: Valladolid – Sporting Gijón | Speltips: 1

Spanska Segunda División är nästa anhalt. Förra säsongens La Liga-gäng Valladolid, som till 75 procent ägs av brasse-Ronaldo, tar emot ett annat sällskap som har ett förflutet i det spanska finrummet, nämligen Sporting Gijon. Gästerna rosar inte marknaden i La Liga 2 för stunden och har främst har haft svårt att vinna på resande fot. Blott en viktoria på de tio senaste resorna vittnar om just detta. Israeliske landslagsanfallaren Shon Weissman och hans kamrater i hemmalaget är bättre och bör diktera villkoren hemma på Estadio José Zorrilla. Ettan singlas trots att den riskerar att bli överstreckad.

Match 5: FC Oss – Den Bosch | Speltips: 1

Oss och Den Bosch håller båda till i den nedre regionen av holländska andraligan Eerste Divisie. De förstnämnda utses dock till klara favoriter av oddsmarknaden, men den inbördes statistiken ser ut att få tipparna att tvivla en aning. Gästerna har nämligen inte förlorat mot de rödvita sedan 2016, samt att fyra av de fem senaste duellerna lagen emellan slutat med DB-seger. Men både form och fotbollskunnande talar med det sagt till värdarnas fördel här, så när strecken ser ut att skjutas mot högersidan framstår ettan som en fin värdespik. Målmaskinen Kay Tejan avgör för ”TOP” – fram med hammaren!

Match 6: Greenock Morton – Raith Rovers | Speltips: 1X2

Innan vi beger oss till det sydamerikanska VM-kvalet avslutas klubblagssejouren med en skotsk batalj. Det handlar om ett möte från andradivisionen Championship där topplaget Raith är favoriter mot ett Morton som för tillfället kämpar för att undvika nedflyttning. Gästerna har gått segrande från sex raka inbördes dueller, men då formen inte varit jättebra den senaste tiden sättas ett frågetecken kring huruvida Dario Zanatta och company mäktar med att lösa sjunde raka. Trots en blygsam tabellplacering är hemmahörande Greenrock inget skräpgäng och bör kunna utmana om poängen i hemmaborgen. Mycket kommer att handla om ifall engelske anfallsstjärnan Gozie Ugwu vaknat på rätt sida av sängen. Målandet vänsterifrån, men alla tecken är att föredra!

Match 7: Colombia – Peru | Speltips: 1X2

Sydamerikansk landslagsfotboll är det som gäller när kupongen ska tas i mål. Två VM-kvalfajter ska avhandlas och först ut är mötet mellan Colombia och Peru – två nationer som bägge slåss om de sista biljetterna till det kommande världsmästerskapet. Då sällskapen delar poäng (17) för tillfället skulle en seger för någon av sidorna såklart innebära ett rejält kliv mot Qatar. Colombianerna har förvisso en bättre spelartrupp på pappret, men MFF-liraren Sergio Pena och hans kamrater i Peru är av segt virke och ger sällan upp utan en ordentlig fajt. Då värdnationen vacklat mot slutet talar mycket för att vi får bevittna en jämnare tillställning än vad streckprocenten antyder. Täck hela spelbrädet och jobba in en bortaknall!

Match 8: Venezuela – Bolivia | Speltips: 1X

Venezuela är i praktiken avsågade i kampen om VM-biljetterna och spelar därmed för ära och heder. För Bolivia lever hoppet ännu och en seger i denna fajt skulle såklart vara betydelsefull. Men César Fárias manskap har en akilleshäl och det är spelet på resande fot. Hemma på hög höjd kan bolivianerna klå vilken nation som helst, men nere vid havsnivå är de inte alls lika konkurrenskraftiga. Fyra raka bortaförluster i detta kval är ett rungande kvitto på detta. Därav lockar vänstersidan mest. 1X är ett intressant drag.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Valladolid

Brasse-Ronaldos Valladolid är erkänt starka hemma bland vinrankorna och ska ses med god segerchans mot ett Sporting Gijon som främst har stora problem med bortaspelet. De lilavita backas och ettan lämnas därmed allena!

CHANSNINGEN: Peru

MFF-mittfältaren Sergio Pena och hans Peru bjuder nästan alltid kämparglöd och är inte chanslösa i Colombia då värdnationen vacklat i de senaste landskamperna. Högersidan måste täckas upp i jakten på en knall!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se