Ett mustigt Topptips basuneras ut under torsdagen. Allsvenskan står för hälften av underhållningen och med eller mindre nerv på samtliga arenor går det inte att klaga. Därefter tar La Liga vid och efter tre spanska tillställningar avrundas kupongen med Napoli mot Bologna i Serie A. Mums!

 
Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: IFK Göteborg – Djurgården | Speltips: X2

IFK Göteborg spände bågen högt inför säsongen, men att det hela slutat i pannkaka råder det inga större tvivel om. Två raka segrar är förvisso ett gott tecken i bottenstriden, men här tror vi att Blåvitts trend får svårt att leva vidare. Carl Johansson är avstängd och mot ett guldjagande Djurgården hade lagets bästa mittback behövts. Blåränderna får i sin tur klara sig utan Finndell, men med Schüller tillbaka kommer det inte påverka gästerna nämnvärt. Djurgården är minst en nivå bättre än Blåvitt och detta torskar inte stockholmarna. Strecka från höger.

 
 

Match 2: IFK Norrköping – Mjällby | Speltips: 12

Två raka förluster med totalt 0-6 har grusat IFK Norrköpings drömmar om Europaspel. Försvaret agerar darrigt och då spelar det ingen roll att Peking förfogar över Allsvenskans främsta målskytt i Samuel Adegbenro. Anfallaren kan mycket väl hitta rätt när Mjällby kommer på besök, men vi vågar inte lämna ettan ensam. Gästernas makalösa svit tog slut mot IFK Göteborg, men med kontraktet att spela för har Anders Torstensson och company inte råd att slappna av. Den lågt streckade tvåan är ett roligt komplement åt ettan.

 
 

Match 3: Degerfors – Elfsborg | Speltips: 1X2

Elfsborg fortsätter att smyga med i kampen om SM-guldet. Sirius fick smaka på vrede från Borås senast och i rådande form är besökarna allt annat än lätta att tas med. Det ska dock sägas att Elfsborg inte trivs lika bra på gräs och utan avstängda Jarjué är försvaret inte lika stabilt. Degerfors kommer till spel med gott om självförtroende efter segern mot Örebro och med Victor Edvardsen i fören ska Degen aldrig underskattas på Stora Valla. Tipparna ger för stort förtroende till Elfsborg och då är vi snabbt framme med den breda penseln. Alla tecken ska med.

 
 

Match 4: Halmstad – Örebro | Speltips: 1

Vi avrundar Allsvenskan på Örjans Vall där Halmstad har en högst lämplig uppgift framför sig. Gästande Örebro torskade nämligen derbyt mot Degerfors och mycket talar för att det var spiken i närkingarnas kista. Ett jätteglapp skiljer upp till säker mark och på gräs har ÖSK haft förtvivlat svårt att prestera under säsongens gång. Lägg därtill att viktige Skovgaard är avstängd. Muntrare tongångar råder i hemmalägret efter att ha vänt 1-2 till 3-2 mot Häcken. Marcus Antonsson hittade äntligen tillbaka i målprotokollet och det är en spelare som kan bli tungan på vågen även här. Ettan spikas upp till 65 procent.

 
 

Match 5: Celta Vigo – Real Sociedad | Speltips: 1

Vi tar oss vidare till La Liga och landar in på Estadio de Balaídos där skev streckning förekommer. Sett till tabellen råder stor skillnad på Celta Vigo och Real Sociedad, men det går inte att stirra sig blind på ställningen efter så här kort tid på säsongen. Celta Vigo visar uppåtgående trend med tre segrar på de fem senaste och med spelare som Aspas och Mina i gott slag blir detta inte enkelt för Sociedad. Alexander Isak och company tappade 2-0 till 2-2 mot Atlético Madrid och i ärlighetens namn har baskerna fått med sig för många poäng sett till vad spelet lovat. I en på förhand jämn kamp lockar värdet på ettan väldigt mycket. Intressant chansspik. 

 
 

Match 6: Granada – Getafe | Speltips: 1X2

Granada har lyft sig efter den hädiska inledningen. Totalt fyra poäng på matcherna mot Sevilla och Osasuna är mer än godkänt och kan andalusierna fortsätta på inslagen väg ska de kunna klättra i tabellen. Värdarna är med det sagt inte ett lag som bara går ut och städar av Getafe utan vidare. Gästerna har ännu inte vunnit någon match och 0-3 i nacken mot Celta Vigo var allt annat än vackert. Här ska de dock kunna stå upp betydligt bättre och då har vi ruskigt svårt att välja sida är det inte dumt att göra det enkelt för sig. Plocka med alla tecken. 

 
 

Match 7: Levante – Atlético Madrid | Speltips: 1X2

Kupongens roligaste skrälläge levereras från Valencia där Levante och Atlético Madrid ska mäta svärd. Levante står fortfarande utan seger under innevarande säsong, men spelmässigt har Grodorna inte sett så pjåkiga ut. Tre mål mot Sevilla är inte illa pinkat och värdarna torskade den matchen enkom för att de jagade segern. Lyckas värdarna hålla ihop de bakre leden mot ett Atlético som inte trivs med den förväntade matchbilden är poängplock ingen omöjlighet. De regerande mästarna visade prov på fin moral när de hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Real Sociedad, men vi litar däremot inte på tvåan till runt 70 procent. Alla tecken och skrälljobb är direkt nödvändigt. 

 
 

Match 8: Napoli – Bologna | Speltips: 1X

För första gången den här säsongen blev Napoli nollade i en tävlingsmatch då det blev 0-0 mot Roma. Chanser saknades emellertid inte och mot ett givmilt Bologna ska lirare som Osimhen, Insigne och Zielinski kunna få igång målproduktionen igen. Gästerna höll länge Milan stången trots ett till slut två man stort numerärt underläge, men det höll inte hela vägen fram. Sinisa Mihajlovic åker till Neapel med ett ansatt truppläge och då får Bologna vara mer än nöjda om de löser en pinne. 1X spelas främst med hänsyn till värdet.

 
 

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Halmstad

Halmstad jagar nytt kontrakt mot ett utcheckat Örebro och efter 2-1-segern mot Häcken råder harmoni hos värdarna. Ytterligare en trepoängare kommer här. 

 
 

CHANSNINGEN: Levante

Atlético Madrid har inte övertygat spelmässigt och gästerna blir alldeles för stora favoriter mot Levante. Grodorna har kapacitet för att störa och vänstersidan får absolut inte missas.

 
 

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se