Topptipset innehåller sju karameller från Premier League och en fight för serieledarna i The Championship. City, Chelsea och Spurs är skyhöga favoriter, en av dessa elefanter ska fällas nu. Mot åtta rätt!

Läs vårt Topptips & rygga direkt

[topptipset]

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Topptipset hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: Aston Villa – Burnley | Speltips: 1X2

Värdarna på Villa Park kommer närmast från en enkel resa till Brighton där fiskmåsarna kastade in handduken så lejonen enkelt kunde inkassera biljetten till Ligacupens åttondel. I Premier League har det inte gått lika bra för nykomlingarna som inte ens klarade av att ta poäng trots sin ledning mot ett decimerat Arsenal senast. Burnley kommer närmast från en ljuvlig trepoängare mot hyllade Pukki och hans Norwich. Chris Wood är het för The Clarets och gästerna vann senaste gången de besökte Birmingham. Strecka från höger.

Match 2: Bournemouth – West Ham | Speltips: X2

Till Vitality Stadium anländer ett herrskap från huvudstaden som kommer med råg i ryggen. Efter den planenliga torsken mot regerande mästarna har inte The Hammers gått på någon mer mina i ligaliret. Yarmolenko trivs ypperligt med Haller som hämtats från Frankfurt och senast bärgade gästerna 2-0 mot Man United. För Bournemouth blev det en 3-1-viktoria mot Southampton och därmed ligger värdarna en pinne bakom gästerna på den övre halvan av tabellen. Tvåan är mest trolig och uppbackas högertecknet med krysset sitter man tryggt i båten.

Match 3: Chelsea – Brighton | Speltips: 1X2

Östersunds gamla trollkarl Graham Potter valde som sagt att trolla bort Ligacupen för att kunna fokusera på PL. Spelmässigt har Brighton imponerat under inledningen och fiskmåsarna kommer till London med två raka poängplock i ryggen. Chelsea var inte blyga i Ligacupen, 7-1 mot Grimsby vittnar om att Lampard är villig att kriga på alla fronter samtidigt. Hittills har det dock inte gått så bra på övriga fronter, The Blues förlorade hemma mot Valencia i premiären av Champions League och i ligan ligger värdarna på den nedre halvan. På Stamford Bridge återfinns definitivt den elefant som har störst risk att falla denna lördag. Tvåan skapar korsdrag i kuponghögen och måste med!

Match 4: Crystal Palace – Norwich | Speltips: 1X

Kanariefåglarna flyger till Selhurst Park utan några större förhoppningar. Här vantrivs gästerna som inte segrat på denna arena sedan 1996. Norwich chockade Guardiola med att vinna mot City med 3-2 men i övrigt har ingen mer än Pukki imponerat hos de gröngula. Crystal Palace är ett betydligt mer stabilt lag, förutom plumpen mot Spurs har örnarna levererat helt okej. Bland annat har Palace slagit United på Old Trafford och Roy Hodgson ska definitivt gälla som favorit i tränarkampen mot den 30 år yngre Daniel Farke. Dags för Zaha att kliva fram och avgöra. Eller kanske Benteke? Utgå från ettan!

Match 5: Tottenham – Southampton | Speltips: 1

På Tottenham Hotspur Stadium möts två svårbedömda lag. Tottenham imponerade kraftigt förra säsongen då de liljevita tog sig hela vägen till final i Champions League. Den här säsongen har inte Spurs övertygat även om de skördat tillräckligt många poäng för att ligga sjua framför lag som United och Chelsea. För Southampton har det sett trögt ut framåt och närmast kommer gästerna från en väldigt klen insats mot Bournemouth som vann med 3-1 på St. Mary’s. Senaste två gångerna som The Saints besökt London har en viss Harry Kane sänkt dem, först med hattrick och sen med både balja och framspelning. Risken är överhängande för att Harry skrattar sist även denna gång. Ettan är gjuten i Harrys smilgropar.

Match 6: Wolverhampton – Watford | Speltips: 1X2

Förra säsongen tänjde både Wolverhampton och Watford rejält på sina smilgropar men den här säsongen har de haft lätt att hålla sig för skratt. Även om bara sex omgångar avverkats tål det att påpekas att det här är en jumbofinal. Gästerna kommer till Molineux med en fruktansvärd upplevelse i ryggsäcken. 8-0 vann Man City med förra helgen, att förlora med sådana siffror är inte ens okej när man möter slaktarna från Manchester. Även Wolves är segerlösa fortfarande efter den delade potten mot Palace förra helgen. Dessutom fick vargarna pisk av Braga i premiären av Europa League. Ettan först men var inte snål här för detta ångestkrig kan sluta hur som helst.

Match 7: Everton – Manchester City | Speltips: 2

Vad ska man säga om detta Manchester City. Guardiola har verkligen drillat en maskin som kör över varje lag som ger dem lillfingret. 8-0 mot ett så pass kompetent motstånd som Watford fixar få lag på den här planeten, kanske inget mer än den ljusblå slåttermaskinen. För närvarande ligger regerande mästarna tvåa men de lär jaga Liverpool tills de kommit ikapp och förbi. Everton som ligger i botten av tabellen har stora problem. Marco Silvas mörkblå manskap förlorade hemma mot nykomlingen Sheffield United och det är omöjligt att se hur de ska kunna rå på de ljusblå gästerna. Tvåa oavsett procent.

Match 8: Charlton – Leeds | Speltips: X2

Vi tar ett kliv ner på stegen när Topptipset ska göra bokslut för den här gången. Charlton är en pigg nykomling som klär i den större kostymen, av inledningen att döma ska inte The Addicks ha några större problem att lösa nytt kontrakt i The Championship. För gästernas del är ambitionerna på en helt annan nivå, allt annat än ett kontrakt i Premier League vore ett misslyckande för El Loco Bielsa. Bortalaget har vunnit samtliga bortamatcher hittills. Leeds leder ligan välförtjänt och tvåan är en sund spik som inte behöver garderas om man inte känner behov av både säkerhetsbälte och flytväst på färden mot åtta rätt!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Man City

Den som såg Everton och Man City spela fotboll förra helgen snuddar inte vid tanken att det kan vara läge att ödsla pengar på att gardera den här matchen. Nu vet även ni andra att spiktvåan på Goodison Park ska bankas ner med slägga.

CHANSNINGEN: Brighton

Den som följt Graham Potters tränargärning vet att han trivs allra bäst när motståndet är som hårdast. Chelsea är precis lagom hårt för att Potter ska kunna trolla bort Lampard och nypa alla pinnar med skrälltvåans fina återbäring!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.