Ett tips som liknar ett palindrom med start i England och Spanien och avslutning i samma länder om än i lägre divisioner. Däremellan behöver nollade skåningar plocka fram något extra för att höja sig, ett historiskt derby i Halland går av stapeln och två portugisiska giganter jagar vidare. Här är har ni hela analysen för Topptipset denna måndag!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Crystal Palace – Burnley | Speltips: 1X2

Vi starter med att riva av ett mittenmöte på Selhurst Park. Ett heltänt Liverpool blev för mycket för Palace, men de fyra bollarna i baken är ingen grund för sågning. Räknar man in matcherna från mitten av februari hade The Eagles fyra segrar i följd med Jordan Ayew inne i ett målstim innan resan till Anfield. Burnleys förlorade son Jay Rodriguez prickade in segerstruten mot Watford (1-0). Därmed studsade bortanervösa The Clarets tillbaka efter 0-5 mot City. Vidöppet möte med lite fördel för Örnarna. Helgardera tidigt.

Match 2: Getafe – Real Sociedad | Speltips: 1X

London blir Madrid och en rafflande kraftmätning på Coliseum Alfonso Pérez. Bägge lagen är ute efter en Europaplats, och i Getafes fall är det snudd på mästarturnering. För ett år sedan slutade El Geta femma och gjorde därmed sin bästa ligasäsong någonsin. Många oavgjorda på sistone, men Jaime Mata, Ángel och gubbarna längst fram kommer hitta tillbaka till formen som är på väg att ge värdarna en CL-plats. Ett par pinnhål ner ligger Sociedad vars manfall är betydande; mittbacksgeneralen Diego Llorente är avstängd, och Asier Illarramendi likaså. Viktiga truppspelare som Ander Guevara saknas även för baskerna som har tre raka utan poäng. Formsvaga Sociedad tar max en pinne. 1X.

Match 3: Häcken – Helsingborg | Speltips: 1X

Häcken motsvarar Getafe i egenskap av att historiskt stått i skuggan av andra lag i staden. Dock surrar Getingarna allt högre i Göteborg och även om starten på 2020 varit trevande är de gulsvarta fortsatt obesegrade i seriespelet. Daleho Irandust är riktigt bra på mitten och tar ett stort ansvar även vad gäller målproduktionen. Olof Mellbergs skåningar tog sin första poäng för säsongen efter en mållös och ganska intetsägande match på Olympia mot Elfsborg. Framåt är det Anthony van Den Hurk, Rasmus Jönsson samt Noel Mbo som ska göra det, men trion har likt resten av laget kammat noll i offensiven. Konstgräsfaktor på detta innebär att ettan endast garderas med ett kryss om den sticker upp mot 80 procent.

Match 4: Varberg – Falkenberg | Speltips: 2

Allsvenskt Hallansderby utan Halmstad! Vem hade trott det för några år sedan? Nu skrivs emellertid historia och kombattanterna på Påskbergsvallen har samlat på sig fyra pinnar vardera. FFF gör sin femte säsong i finrummet och börjar bygga upp bra med allsvensk rutin i föreningen. Falkenbergsonen John Björkegren har inlett säsongen på bästa vis och kommer fortsätta vara en del av Blågult. Poängen för värdarna har kommit mot skånskt motstånd, medan det blev hemmaförlust mot Blåvitt (1-2). Nu väntar västsvenskt igen i det här derbyt har Falkenberg skrapat rent de senaste åren i Superettan – Laget vid Havet får tipset och om de fortsätter streckas under 30 procent är det en intressant chansspik.

Match 5: Marítimo – Benfica | Speltips: 1X2

Benfica tvingas resa ut till Cristiano Ronaldos hemtrakter för att försöka hålla Porto inom räckhåll  i den absoluta toppen av Primeira. Vinicius två nätrassel på Estádio Da Luz betydde vändning mot anonyma Santa Clara, men sista 10 rasade allt för SLB som kammade noll (3-4). Sex omgångar återstår, men utrymmet för nya fadäser har krympt väsentligt för huvudstadslaget. Två matcher på hemmamattan och fyra poäng; Marítimos styrka är inte svår att identifiera, och kan bli det som håller kvar Funchal-klubben i högstadivisionen. Rodrigo Pinho öser just nu in mål på klassiskt brassemanér och om gästerna fortsätter förvara som en schweizerost lär det bli fler. Skrällettan garderas dock upp hela vägen.

Match 6: Pacos de Ferreira – Porto | Speltips: 2

Ligaledarna från dessertvinets stad behöver till skillnad från Benfica bara resa i knappa 30 minuter för sin bortakamp. Där är utsikterna goda att burväktaren Agustín Marchesín kan bättra på sin nolla och gå över 300 minuter eftersom Pacos facit mot Portugals tre stora denna säsong är uselt; enbart nederlag och bara en boll i rätt kasse mot tolv inkasserade på fem försök. Moussa Marega såg med dubbla baljor till att ”moussa” Boavista i Portoderbyt (4-0). Läge för fler således när radens klaraste spik är blåvitrandig!

Match 7: Northampton – Exeter | Speltips: X2

Måndagskvällen bjuder på den kulminerande avslutningen av League Two. Till Wembley kommer bägge lagen efter vändningar i sina respektive semifinaler, och det ser på förhand väldigt jämnt ut på förhand. Matcher i matchen är rödvita Exeters mittback Aaron Martin mot vinröda Northamptons striker Vadaine Oliver, och duellen mellan Ryan Bowman (hjälte mot Colchester) och Jordan Turnbull i The Cobblers försvar. I serien slutade Exeter ett par poäng före sina motståndare, och därför blir X2 tipset i denna mycket svårtippade final.

Match 8: Zaragoza – Huesca | Speltips: 1X

Den trettiofemte omgången av Segunda spelas klart sent på måndagen och tvåan Zaragoza har chansen att återta förstaplatsen om det blir full pott på La Romareda. Den unge colombianen Luis Javier Suárez iklädde sig huvudrollen mot Extremadura (2-1) efter en assist och sin 18:e balja för säsongen. Värdarnas interna skyttekung är en vägvisare även för andra strikers som lovande Javier Puado. Höga toppar och djupa dalar kännetecknar gästande Huesca som på något vis klamrar sig fast strax efter toppduon Zaragoza-Cádiz. Mot just Cádiz (1-1) var gästerna oerhört nära att knipa alla poängen, men ett mycket sent insläppt mål av keepern Álvaro Fernández gjorde att det “bara” blev en pinne. Ettan innehåller en del värde, så 1X blir finfint.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Porto

Värdarna är lite upp och ner och känner av det annalkande nedflyttningshotet. Nu har Porto vittring på ligatiteln och inte kommer lilla pressade Pacos klara av att sätta käppar i hjulen för Dragao. Banka på!

CHANSNINGEN: Marítimo

Benfica svajade betänkligt och kastade arrogant bort alla poängen mot Santa Clara. I Funchal går ingen säker, och än mindre när försvaret hos SLB är vidöppet. Lös detta, Marítimo!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se