Valborg och Arbetarnas dag är avklarade och nu väntar en ny måndag och ett nytt Topptips. Tidig seriefinal på Tele2 är den svenska godbiten, medan den rafflande bottenstriden i Premier League bjuder på stor dramatik, och samma gäller Serie A:s dito. Mer finns att upptäcka när kombinationen av kunskap och känsla ger full pott!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Djurgården – Malmö FF | Speltips: 1X2

Blårandigt mot himmelsblått med seriefinalsvibbar är det första som möter oss denna måndag. DIF står på full pott och har, förutom minst sagt rutinerade herrar som Haris Radetinac och ex-malmöiten Magnus Eriksson i sina led, nu även en högintressant ungtupp i Hampus Finndell. Poängtappet för MFF kom till slut, och det låg i luften. Skåningarna släpper till alldeles för mycket bakåt för att kunna döda matcherna vilket även den danske bossen Thomasson beklagat sig över. Åtta baljor och sju assist i fjol för Ola Toivonen som ännu står på noll i bägge kolumnerna oroar. En match utan en klar förhandsvinnare, men nollåttorna är stabilare. Starta med ettan på Tele2!

 

Match 2: Mjällby – Degerfors | Speltips: 1X

I Sveriges Trädgård har Christian Järdler fått en trög start på värdarnas bänk. MAIF:s före detta assisterande tränare har bara lyckats skrapa ihop en poäng efter tre omgångar, men två av mötena har varit mot Elfsborg och Bajen som bägge väntas stöka upp i toppen. Blekingarna höll jämna steg med boråsarna för en dryg vecka sedan, och Jacob Bergström får snart proppen ur längst där uppe. Knallen på Nya Ullevi hördes hela vägen till Värmland när Degerfors tog en tremålsledning i Göteborg. Sedan började DIF tappa greppet, och hade matchen fortsatt lite till hade inte Johan Bertilsson och company fått segerjubla. De gulsvarta har rutinen, och därför är ettan troligare.

 

Match 3: Jönköping Södra – Trelleborg | Speltips: X2

Superettan började så bra för J-Södra, men efter den andra halvleken mot Vasalund där fem bollar pangades in i numerärt överläge har smålänningar inte haft nätkänning på 120 minuter. Det stora hoppet Adrian Edqvist får det inte riktigt att lossna, och kanske är det för mycket begärt av 21-åringen. De skånska gästerna har en tendens att alltid komma tillbaka från underläge, och förtjänsten är till stor den afrikanska duon Henry Offia/Fatawu Safiu. Bägge har till och med mer att ge efter flera år på denna nivå eller högre. X2 är en spännande lösning på Vapenvallen.

 

Match 4: West Brom – Wolverhampton | Speltips: 1X

I England ser West Brom ut att trilla ner, men än är det inte över. The Baggies är föga förvånande tredje sämst av alla lag, men Sam Allardyce kan glädjas av att hans Albion har ett utmärkt facit mot Wolves i de tre senaste fajterna; bara segrar och 10-3 i målskillnad. 3-2 till de blåvita på Molineux i vintras kanske betyder en ny dubbelbalja av Matheus Pereira nu? Nuno har en mycket tråkig säsong bakom sig, och till viss del kan portugisen skylla på de återkommande skadorna på Raul Jimenez, Pedro Neto och Jonny. Mot svaga Burnley tangerade Wolves säsongens bottennapp, och då blir det inte roligt på The Hawthorns. 1X räcker och blir över.

 

Match 5: Burnley – West Ham | Speltips: 2

Turf Moor ser ut att förbli en Premier League-arena även nästa säsong dels tack vare Chris Woods äkta hattrick på Molineux, och dels tack vare Fulhams nederlag på lördagen. Dessvärre för The Clarets väntar ett Europajagande gäng som dessutom är från huvudstaden – på hemmastråna har värdarna bara en trea mot lag från The City nuvarande säsong. West Hams nederlag mot Chelsea överskuggades av det farsartat röda kort Fabián Balbuena fick och som i efterhand drogs tillbaka. Jesse Lingard ser ut att vara fit for fight, och då går inte hemmalaget säkert. Hamra The Hammers!

 

Match 6: Sevilla – Athletic Bilbao | Speltips: 1X2

Har Sevilla fått vittring på Atlético Madrid? Kanske, men Los Rojiblancos möter jobbiga Bilbao vid sämst möjliga tillfälle. Baskerna åsamkade serieledarna från huvudstaden stor skada för en dryg vecka sedan, och nere på Ramón Sánchez Pizjuán har Bilbaos lejon inte torskat sedan 2018. Inga nya skador heller för gästerna som dessutom får tillbaka det unga stjärnskottet Unai Vencedor på mittfältet efter avstängningen senast. Värdarna kan ta sin sjätte trepoängare i följd, men i ligaspelet brukar andaluserna darra på manschetten när förstaplatsen är inom räckhåll. Värdet finns på högra sidan, men tryck in alla tecken som går!

 

Match 7: Torino – Parma | Speltips: 1

Serie A ser ut att bli klassiska Parma fattigare efter en ny defensiv insats som i en synonymordbok hade kallats hönsgård. Skadorna hos emilierna går nästan inte att hålla koll på längre och en bortaseger på hela säsongen säger väl allt? Torino har fyra fullpoängare på sina tio senaste hemmakamper vilket är mer än av motståndarna har skrapat ihop på hela säsongen, och med endast Rolando Mandragora och Simone Verdi borta på grund av avstängning är det bara att spika av Toro oavsett om streckingen inbjduer till annat!

 

Match 8: FC Köpenhamn – Aarhus | Speltips: 1X2

Danskt avslut på Parken. FCK senaste kamper sammanfattar köpenhamnarnas säsong ganska bra; en uddamålsviktoria mot just Århus efter en förödmjukande torsk i Herning mot FC Midtjylland. Värdarna har trion Nicolai Boilesen, Zeca och Lukas Lerager avstängda, och Rasmus Falk ser ut att missa fajten på grund av blessyr. Gästande AGF får tillbaka målmaskinen Patrick Mortensen från avstängning, och även skadeläget börjar ljusna för jyllänningarna då Søren Tengstedt var med på bänken senast. Tre pinnar efter Byens Hold är besökarna som rensar ypperligt. Alla tecken i København!

 

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:29

KUPONGENS SÄKRA: Torino

Truppen för att hänga kvar har Torino alltid haft, och när tabellen summeras senare denna månad kommer Turinklubben med stor sannolikhet att ha fixat nytt kontrakt. Parma är i praktiken redan degraderade och har ett skrattretande försvar. Tre punti per il Torino!

 

CHANSNINGEN: Athletic Bilbao

Genom att sällan vika sig mot Sevilla har Bilbaos lejon skaffat riktigt bra statistik mot jätten Sevilla. Europa League är värdarnas specilatet när det gäller att slutsegra, men i La Liga har Los Rojiblancos förfärligt svårt att ta det där sista steget. Ny hjärtskärande förlust när Athletic sätter käppar i de andalusiska hjulen!

 

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se