Bortsett ett decimerat PSG lyser storklubbarna med sin frånvaro, men det gör inte raden mindre aptitlig för det. Primeira, League One samt Segunda bjuder på fynd innan säcken knyts ihop med landslag i fjärran länder. Lös prestigefyllda åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: PSG – Nice | Speltips: 1X2

Den sista åttondelsfinalen i Coupe de France kan bli oväntat svår för seriesuveränen Paris Saint Germain. Som bortalag är besökarna från Rivieran allra bäst i Ligue 1, sedan det mållösa krysset just på denna arena för en månad sedan vet Småörnarna hur man handskas med Les Parisiens vars trupp är kraftigt vingklippt. VM-kval i Sydamerika och AFCON gör att en från covid nyligen tillfrisknad Lionel Messi är en av endast en handfull storstjärnor på plats i Frankrike. OGC har däremot en fulltalig trupp – jobba in tvåan när pennan garderar friskt!

Match 2: Portsmouth – Charlton | Speltips: 1X

League Ones mittenskikt är hemvist för kombattanterna på Fratton Park. Portsmouth har glidit några längre från playoff-platserna efter en magrare poängskörd i januari. Samtidigt är det något orealistiskt att klå topplag som MK Dons och Sunderland. Från de sistnämnda har Pompey införskaffat intressanta Denver Hume som kan komma att debutera på måndagskvällen. Efter en månadslång ökenvandring fick Charlton åter smaka på segerns sötma via 2-0 på svaga Fleetwood. I tisdags blev det emellertid respass ur EFL Trophy och småslitna Addicks får det svårt på sydkusten. Trolig är ettan.

Match 3: Estoril – Pacos de Ferreira | Speltips: X2

En kort tågresa väster om Lissabon genomlever Estoril sin värsta period sedan uppflyttningen i våras. Kanariefåglarna har nu fem nederlag i följd i cup- samt ligaspel, mot bottengänget Arouca blottades de blågulas svagheter. Ledningsmålet kom via ett självmål, och från 89:e checkade försvaret ut; passiviteten kostade två mål och 1-2. Pacos har haft mixade resultat de senaste veckorna, men de är inte katastrofala på något vis. Den blott 20-årige andremålvakten Jeimes fick på grund av en skada på André Ferreira debutera för Bävrarna mot Pacos (1-1). Trots en bitvis ganska skakig insats höll ynglingen rent fram till det otagbara skottet fem minuter före slutet. Gästerna är i hyfsad form så skriv småfräcka X2.

Match 4: Famalicao – Arouca | Speltips: 1X2

Att vända underläge kan vara nyckeln för nykomlingen Arouca mot Famalicao. I omgång 3 låg Arouquenses under i paus för att sedan segra med 2-1. Samma sak skedde mot högt flygande Estoril i torsdags när den första trepoängaren på bortamark denna säsong bärgades. Trägen vinner, särskilt med måltjuven André Silva i de egna leden. Famalicao ligger en poäng bakom gästerna nere i botten, och har mellan nederlagen mot alldeles för svåra Benfica och Porto gått obesegrade i fyra omgångar. Alexandre Penetra är nu tillbaka från avstängning och styr upp ett lite vacklande försvar. Således börjar vi med tvåan och går sedan västerut.

Match 5: Ibiza – Real Zaragoza | Speltips: 1

Har Real Zaragoza åter drabbats av kryssjukan? Los Manos har två raka 0-0-kamper efter cuputtåget mot Sevilla och skotten på målramen fortsätter att vara en raritet för de vitblå; inte ett mål på fem tävlingsmatcher är inget för Los Blaquillos. Mål i massor gäller istället för laget från partyön. UD Ibiza har skickat in elva baljor, varav sex stycken kommit från firma Sergio Castel/Cristian Herrera på Alcorcón och Málaga, och mot impotenta Zaragoza räcker det med en strut för L’Eivissa. Spika av!

Match 6: Japan – Saudiarabien | Speltips: 1

Det asiatiska VM-kvalets Grupp B är en relativt tät historia som Saudiarabien toppar via 19 poäng av 21 möjliga. Nu ska emellertid saudiaraberna ta sig an de svåraste bortakampen och att De Gröna Falkarna med sin helt inhemska trupp ska klara 0-0 som man gjorde i Australien är osannolikt. Japanerna gick förlorande ur fajten i Jeddah, men truppen Samurajerna besitter är klasser bättre än besökarnas. Mittfältet och offensiven är så när som på Vissel Kobes Yuya Osako helt europeisk, och yttern Junya Ito är mycket svårstoppad på sin kant. Storfavoriterna spikas i Saitama!

Match 7: Vietnam – Kina | Speltips: 1X

Bottenduon i Grupp B gör upp Hanoi när endast Kina har en liten chans att nå  kvalplatsen. Kineserna har inte allt i egna händer och sett till Drakarnas bortafiaskon denna runda gruppspelet (enkom nollpoängare) kan detta sluta i en ny fadäs. Gästernas enda spelare med en europeisk klubbadress, Espanyols Wu Lei sänkte Vietnam på stopptid i höstas, men gjorde inte mycket väsen av sig mot Japan. Vietnameserna gick till semi i AFF Championship i vintras och stod för en fantastisk comeback mot Kina där krysset var sekunder från att bärgas. Med en vilja av stål och hedern att strida för tar vi ställning för värdarna och helt slopa favoriterna från Mittens Rike – 1X it is!

Match 8: Libanon – Irak | Speltips: 1X2

Derbyt i det asiatiska VM-kvalets Grupp A har en svensk prägel. Libanon, med TFF:s Mouhammed-Ali Dhaini och AFC:s Felix Michel bofasta i libanesernas startelva, kan komma att stångas mot Hammarbys Mohanad Jeahze och IFK Göteborgs Amir Al-Ammari som representerar Irak. Denna kamp blir något av sista chansen för att ge sig in fajten om kvalplatsen så öppna försvar ger Hawaii-fotboll. Undvik huvudvärk och skriv 1X2 direkt.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Japan

Japan är numera en klassiker i VM-sammanhang och besitter en trupp som är värdig ett slutspel. Utanför sin hemland är saudiaraberna minst sagt bleka så här åker de grönklädda på smisk. Framåt, samurajer!

CHANSNINGEN: Nice

Lite under radarn har OGC Nice under vintern smugit sig in bland topplagen och möjligen kan sydfransmännen utmana om titeln. Pochettinos trupp är inte hur bred som helst, med en del andra avbräck blir Les Parisiens mänskliga. Allez, Nice!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se