Publicerad: 5 maj 2021 kl 10.00

Nu står det klart. UEFA utökar trupperna till sommarens fotbolls-EM från 23 till 26 uttagna spelare, för att minska chansen för spelarbrist under mästerskapet.

Coronapandemin har påverkat fotbollen på massvis av sätt. Näst i raden är UEFA beslut om att utöka landslagens trupper från 23 till 26 spelare inför sommarens mästerskap. Sverige gör sig redo för EM i sommar och nu kan Janne Andersson glädjas åt att ta ut en betydligt bredare trupp än tidigare. Tre spelare extra får tas ut i den trupp som förbundskaptenen under majmånad skall presenteras. Landslagen gynnas av det nya beskedet, eftersom risken för spelarbrist under mästerskapet kan tillkomma – mitt under en rådande pandemi.

Janne spikar truppen i maj

Tidigare under våren har Janne Andersson varit positiv till att trupperna skall få utökas. Nu har beskedet kommit och förbundskaptenen gynnas – i och med hans tidigare uttaganden. Sverige har dessutom en betydligt större bredd för tillfället och då gynnas en bredare trupp. Janne Andersson tar ut Sveriges EM-trupp den 18 maj. Trots utökade trupper kommer endast 23 spelare kunna registeras till en och samma match. Sverige inleder mästerskapet i Sevilla mot hemmanationen Spanien den 14 juni.

Janne Anderssons kommentar kring utökningen tidigare i vår: ”Vi ska ju förhoppningsvis vara tillsammans länge. Det kan ju bli sjukdomar och skador. Så det här är något som jag absolut förordar. Blir det så, tycker jag det är positivt sett till alla förutsättningarna.”