Speltips Tennis

/Tennis
Tennis2018-01-23T19:36:44+00:00

Tennis är en anrik sport med långa traditioner. En sport med hög status i idrottsvärlden och många profilstarka spelare. Följ våran facebookgrupp för senaste nytt och speltips inför de många turneringarna som spelas varje vecka.

Speltips för Tennis

Speltips.se erbjuder tyvärr inte särskilt många rekar för tennis här på hemsidan. Däremot erbjuds många tips inför matcher i vår facebookgrupp och det finns flera duktiga rekare att ta rygg på.

Vanligaste att spela på

Det vanligaste att spela på inom tennis är hur många gem och set en spelare tar under en match. Utöver detta så sker djupa analyser kring underlaget som matcherna spelas på. Hur en spelare presterar på olika underlag kan variera rejält i tennis och detta påverkar oddsen och speltipsen. I de fall en spelare är extra bra på ett underlag kan fördelar och nackdelar vägas in i analysen inför matchen.

Historien om tennis

Tennis uppfanns 1873 av den brittiske majoren Walter Clopton Wingfield. Däremot hade liknande varianter av sporten spelats några årtionden tidigare, även de i England. Ett exempel på en föregångare till tennisen är den spanska sporten pelota. Sporten fick sitt stora genombrott under 1880-talet, främst i engelsktalande länder. 1877 gick det första mästerskapet av Wimbledon av stapeln, en turnering som sedan flera årtionden räknas som den mest prestigefyllda. Under många år var Sverige en av toppnationerna inom sporten, där Björn Borg var den största stjärnan. Tennis har sedan 1896 olympisk status och har hög status i idrottsvärlden.

Tennis som sport idag

Tennis är en mycket populär sport runtom i världen och spelas av miljontals människor. De fyra största mästerskapen inom tennisen är de så kallade Grand Slam-turneringarna, Wimbledon, Australiska öppna, Franska öppna och US Open som allihop avgörs en gång om året. Utöver dessa mästerskap sker varje vecka turneringar på ATP (herrar) och WTA (damer) touren. Lagtävlingar på nationsnivå sker främst i Davis Cup (för herrar) och Fed Cup (för damer). Tennisen har fostrat några av dagens absolut mest framgångsrika idrottare, såsom Roger Federer, Rafael Nadal och Serena Williams.