Norden och kontinenten delar tipset på mitten när raden är laddad med 250 000 extrariksdaler. Klassiska storlag drabbar samman på Östgötaporten, regionalderbyn på Själland, i Andalusien och i Madrid, medan det i Hamburg blir ytterligare ett år i Zweite Bundesliga. Mer därtill finns att upptäcka för att håva in samtliga rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: IFK Norrköping – AIK | Speltips: 1

Raden tar sin början när två anrika föreningar mäter sina krafter på Parken. Efter en trög start har Rikard Norling fått igång sina östgötar, och i synnerhet det smarta nyförvärvet Samuel Adegbenro som får ut mer av sin potential i Sverige än i Norge. Andra bortaresan för AIK som torskade mot ett annat kamratgäng senast gnagarna lämnade Solna. Sedan 2018 har värdarna ett klart övertag på solnaiterna som förlitar sig för mycket på gamla förmågor vars bäst före-datum gått ut (se Henok Goitom). Dra till med chansspiken i den norra staden!

Match 2: Värnamo – GAIS | Speltips: 1X

Superettan skjuter till med ett hett toppmöte på Finnvedsvallen, och som nykomlingen IFK Värnamo rusat iväg! Efter den nervösa premiären i Landskrona har Kamraterna, ledda av VM94-hjälten Jonas Thern, radat upp segrarna, till stor del tack vare megatalangen Robin Dzabic. Två avstängningar i Charlie Vindehall och Bernardo Vilar ger lite huvudvärk, men inget smålänningarna inte klarar. Ett galet dåligt fokus i slutminuterna av Öster såg till att GAIS kunde vända 1-2 till 3-2 och därmed är Makrillarna fortsatt obesegrade. Mathias Karlssons fina nolla är dock spräckt, och känslan är att göteborgarna kommer dippa relativt snart. Från de småländska skogarna får de max med sig en pinne.

Match 3: Trelleborg – Akropolis | Speltips: X2

Palmernas stad är nästa rastplats, och de oavgjorda resultaten är nu uppe i tre stycken efter premiärsegern för TFF. Haris Brkic räddade skåningarna i Jönköping, och nu har värdarna lika många målskyttar som gjorda mål. Coach Kristian Haynes behöver skaka igång Henry Offia och Fatawu Safiu om inte ett nytt mardrömsår ska bli verklighet. Första halvan av 2020 såg Akropolis ut som en uppflyttningskandidat med Nikola Vasic och Marcus Burman som återkommande målskyttar. Den förste har lämnat de blåvita, men den sistnämnde är kvar och har redan hunnit näta, precis som duktige Mattias Bouvin. Jämn fajt att vänta, men värdet finns till höger. X2 är ett fint drag.

Match 4: Nordsjälland – FC Köpenhamn | Speltips: 1X2

Fyra omgångar återstår av danska Superligan, och för FCK är ligatiteln i praktiken borta. Köpenhamnarna hackar, och även när segrarna kommer är det med minsta möjliga marginal. Givetvis är andraplatsen (Champions League-kval) klart roligare än tredjeplatsen (Conference League-kval), men då måste alla spelare, inklusive comebackande Carlos Zeca, visa mer. Försvaret likaså som bara hållit rent en gång på de senaste 13 försöken. Precis som FCK har FC Nordsjälland haft svårt mot Bröndby och Midtjylland. I övrigt har det gått bra, och nu när Kamaldeen Sulemana och Mads Døhr Thychosen är tillbaka från avstängning ökar FCN:s slagkraftighet.

Striden om Själland producerar en understreckad knall, så alla tecken in i Farum!

Match 5: Fulham – Burnley | Speltips: X2

I februari såg Fulham ut att kanske kunna klara nytt kontrakt, men från och mitten av mars har FFC bara plockat en ynka pinne. Ett reservbetonat Chelsea avfärdade enkelt The Cottagers som åter får klara sig utan den skotska kreatören Tom Cairney vars skada ännu inte är helt läkt. Mot Champions League-jagande West Ham stod Burnley upp riktigt bra, och att The Clarets bästa målskytt Chris Wood är i spelbart skick trots att strikern klev av senast är goda nyheter för Sean Dyche. Trolig tvåa, som förseglar värdarnas öde, på Craven Cottage med andra ord.

Match 6: Real Betis – Granada | Speltips: 1

Varma Andalusien välkomnar oss med ett regionalderby värt topplacering. Det är historisk fördel för Betis som inte besegrats av Granada i Sevilla sedan 2012, och även om Los Béticos har sex oavgjorda på raken är tre av dessa mot allt annat än enkelt motstånd som Real, Atlético, och Bilbao. Avstängde Nabil Fekir är ett hanterbart avbräck då Sergio Canales och Borja Iglesias är bättre målskyttar. En av de bärande balkarna i Granada, Roberto Soldado, står över mötet efter det röda kortet i ett annat regionalderby för en dryg vecka sedan. Att nå en Europaplats är ingen realistisk förhoppning för El Grana som kammar noll på Villamarín. Hamra på!

Match 7: Rayo Vallecano – Leganes | Speltips: 1X2

Ett skutt ner till Segunda som ger oss ett Madridderby med konsekvenser för playoff-platserna. Rayo har chansen att såga av Ponferradina bakom sig och samtidigt kliva upp femteplats om resultaten (skrivet söndag) går värdarnas väg. Även om Vallecano inte är fullt lika hemmastarka som under hösten är hemmalaget tunga att möta då Isi och de andra offensiva krafterna oftast får in minst en boll. Leganés tog en sällsynt bortatrea mot Alcorcón, men annars brukar Gurkodlarna ogilla att resa. Den tilltänkta spjutspetsen Borja Bastón lever inte upp till förväntningarna, och då blir det svårt att segra. Ettan går först för att successivt fyllas på.

Match 8: Hamburg – Nürnberg | Speltips: 1X2

Hamburg är det sista som hinns med, och nu börjar paniken komma krypande i HSV. Värdarna är nere på femteplatsen som inte ger ett dyft, och historien från de två senaste åren i Zweite Bundesliga verkar upprepa sig när UEFA-cupfinalisten från 1982 darrar på manschetten. Då hjälper det inte att legendaren Horst Hrubesch coachar värdarna i dessa sista tre omgångar. FC Nürnberg, obesegrade i serien sedan mars, har kanske inte jättebra facit mot de mörkblå, men mittfältet med Geis, Krauss och inte minst yttern med det passande efternamnet Nürnberger hade lekstuga mot Heidenheim som jagat i toppen hela säsongen. Alla tecken åker in där högersidan rensar friskt.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:29

KUPONGENS SÄKRA: Real Betis

Under Pellegrini gör Betis en strålande säsong efter flera placeringar på den nedre halvan åren dessförinnan, och vill det sig väl kan Los Béticos även knipa en Europaplats. Granada satsade allt på Europa, och är dränerade på energi mentalt som fysiskt. Trepoängaren går i grönvita kulörer!

CHANSNINGEN: Nürnberg

Käppar i hjulen är alltid kul, och för FC Nürnberg gäller det också att avsluta snyggt för att kunna bygga vidare i sommar. Storklubben Hamburg måste gå rent för att åtminstone ha en chans på uppflyttning, och då riskerar HSV att bli bortkontrade. Fäll jätten, FCN!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se