Måndag är åter här och sju olika länder delar på kakan. Derby i Ligurien, cupäventyr utanför Manchester och ett par andradivisioner är bara några av godbitarna. Spänn fast säkerhetsbälten för nu går det undan!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Huesca – Real Betis | Speltips: 1X2

Raden börjar i Aragonien med jämnt skägg. Huesca parkerar för närvarande allra längst ner i källaren, men ett litet ljus i mörkret är att hemmabanan El Alcoraz har gett Los Oscences deras enda trepoängare så här långt. Endast Pablo Maffeo är helt bekräftad som frånvarande vilket ger coach Michel utrymme att jobba. 2021 har inletts helt ok av Real Betis som klarade 1-1 mot storebror Sevilla. Corona utestänger dock Alex Moreno, Martin Montoya, Joaquín och Andres Guardado från spel, och med Guido Rodríguez avstängd blir det ingen enkel tripp norröver för bortalabila Béticos. Strecka från vänster.

Match 2: Spezia – Sampdoria | Speltips: 12

Till det liguriska derbyt kommer två lag som fällde jättar i onsdags. Sampdoria knäckte Inter redan i första halvlek tack vare Keita Baldé och Antonio Candreva. Doria höll ut hela vägen, men Ranieris mannar bortaplan har problem bakåt; ingen bortanolla på 18 resor i följd vilket inte skett sedan 1956. En karaktärsdanande vändning såg till att Spezia tog alla poängen i Neapel. Vincenzo Italiano har dock lite problem i truppen då Ardian Ismajli är avstängd, tre spelare har precis börjat träna, och ytterligare tre sitter i karan. Ett derby med en vinnare blir det dock – etta-tvåa på Alberto Picco!

Match 3: Stockport – West Ham | Speltips: 1X2

FA-cupdags, och den engelska cuphistorien upprepar sig. 1996 lyckades lilla Stockport, då i tredjedivisionen, slå ut mäktiga West Ham ur ligacupen efter omspel. Idag ligger The Hatters fyra i femtedivisionen, National Leagues, haltande tabelltopp och stärks av att få tillbaka försvararen Ashley Palmer och mittfältaren John Rooney (sju ligabaljor) efter avstängning. West Ham är inne i en bättre period, men har också tappat lite av stinget längst fram. Sébastien Haller är numera en Ajax-spelare och även bredden påverkas då Robert Snodgrass har lämnat för West Brom. Kring tio procents streckning och fördelaktiga förutsättningar; helgardera in skrällen!

Match 4: Celtic – Hibernian | Speltips: 1

Att förlora Old Firm är ingen drömstart på 2021 för Celtic, men Skottlands mästare har inte torskat mot något annat lag än Glasgowkollegan i seriespelet. Mittlåset kommer att omformeras efter Nir Brittons röda kort. Sannolikt går den irländske landslagsmannen Shane Duffy in bredvid norrmannen Kristoffer Ajer. Sju halvlekar utan måljubel för Hibernian vars stora läckande varit ett crescendo efter julafton. Målvaktkrisen är definitivt ett faktum då Dillon Barnes återvänt till Brighton och Ofir Marciano status är ytterst tveksam. Celtic revanscherar sig och bjuder på en kanonspik!

Match 5: Standard Liege – Waasland-Beveren | Speltips: 1

Kupongens mumsigaste värdeetta hittar vi i Vallonstaden Liège. Julledigheten är Standards chans att lägga den hemska decembermånaden till handlingarna och börja på ett blankt papper. Les Rouges har ett en trupp som håller för toppstrid, och fler spelare än Maxime Lestienne kommer så småningom att träda fram. Även Waasland avslutade 2020 i moll, och även om offensiva krafter i form av Daan Heymans håller god nivå är defensiven stundtals pojklagsmässig. Värdarna understreckas av det svenska folket – ettan är en given spik!

Match 6: Eintracht Braunschweig – Fortuna Düsseldorf | Speltips: 1X2

Svenskbekantingen Uwe Rösler basar över Fortuna Düsseldorf, och den forne MFF-tränaren har ett lag i form. Doldisen Kristoffer Peterson är en bärande del av Fortunas mittfält, men mot Braunschweig har Die Rheinländer haft problem i 2. Bundesliga. 5-4-4 till de något bortanervösa gästerna är vanskligt. Eintracht sitter på Fabio Kaufmann som är en av ligan vassare yttrar med flera mål och assist om vartannat. Med pressen på sig att lämna kvalplatsen väljer vi underhundarna Braunschweig först.

Match 7: Caen – Toulouse | Speltips: X2

Västlig riktning mot Ligue 2. Toulouse tycker om mål, och inte lite heller. “Rhysligt” duktige Rhys Healey och Stijn Spierings har 15 mål tillsammans, och resten av laget har bidragit med ytterligare 20. Det gör de lilaklädda bäst i ligan, och i allra högsta grad kandidater till Ligue 1. Caen har gått trögt sedan slutet av november, och även om nederlagen hemma i Normandie är ovanliga, är Les Vikings långt ifrån livsfarliga. Tvåan främst på Stade Michel d’Ornano.

Match 8: Sabadell – Lugo | Speltips: X2

Avslutningen på kupongen lär inte bli välspelad, men spännande kan den allt bli. Sabadell liknar alltmer ett lag för tredjedivisionen efter att Santa Eulalia från Segunda B skickade ut värdarna ur Copa del Rey. Kryss i ligaspelet inte räcker i längden hela vägen fram, och nu börjar det se mörkt ut. Lugo håller sig i mittens rike, men kompenserar bristen på strutar med ett kompakt försvar som hålls ihop av Atlético Madrid-fostrade Luis Ruiz och Barcelona-produkten Edu Campabadal. Avsluta med ett stabilt lås i form av X2.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Celtic

Henrik Larssons skotska favoritlag ser ut att bli detroniserade, men det betyder inte att Celtic slutar sopa mattan med de allra flesta klubbar i kiltarnas land. Hibs går från dåligt till sämre och torskar den grönvita bataljen!

CHANSNINGEN: Stockport

1996 var inte igår, men traditionens makt är stor, och extra tändvätska behövs inte när fyra divisioner skiljer. David Moyes lag kännetecknas av ofta återkommande upp- och nedgångar. Hattmakarna från Manchester ytterområden sätter en fin huvudbonad på skalpen!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se