Speltips Ishockey

/Ishockey
Ishockey2018-08-23T17:51:17+00:00

Ishockey är idag en av de populäraste sporterna som vi bevakar här på Speltips.se. Våra rekare ger dig kvalitativa ishockeytips varje dag och ni får speltips från alla de stora ligorna, NHL, KHL, SHL och HockeyAllsvenskan. Besök oss varje dag för de senaste och bästa rekarna inom ishockey.

Speltips för Ishockey

På Speltips.se får du dagligen speltips för ishockey från våra spelexperter som är väl insatta i hur lagen och spelarna presterat den senaste tiden. Vi ger dig unik statistik, det senaste nytt kring lagen, exempelvis vem som är skadad och vilket lag man ställer upp med. Våra ishockeyrekare följer alla de stora ligorna noggrant och ger dig allt du behöver veta innan du placerar ditt spel. Vi följer även Hockey VM och andra mästerskap varje år med speltips och analyser.

Vanligaste att spela på

Det absolut vanligaste att spela på inom ishockey är över/under-spel där man med hjälp av statistik kan utse sannolikhet till om det ska bli lite eller mycket mål i en match. Men för dig som inte vill krångla till det finns det alltid 1×2 att spela på. Den senaste tiden har det även blivit väldigt populärt att spela på målskyttar och spelarpoäng, det vill säga att spelaren antingen gör mål eller assist. Spelbolagen brukar vara väldigt generösa med oddsen både på målskyttar och spelarpoäng och det kan vara värt och testa på det.

Historien om ishockey

Ishockey är en relativt ung sport som såg världen i slutet på 1800-talet när några soldater från England ville underhålla sig i det kalla Kanada. Det skulle dock dröja innan sporten anlände Europa och det var inte förens i början på 1900-talet det första internationella ishockeyförbundet grundades. Sporten växte snabbt och på 1920-talet konkurrerade man ut bandyn och fick olympisk status.

Ishockey som sport idag

Idag är ishockey en av världens största sporter, både när det gäller utövning och underhållning. Sverige är ett av världens ledande ishockeyländer och den inhemska högstaligan heter SHL (Swedish Hockey League) som idag är världens tredje bästa ishockeyliga efter ryska KHL (Kontinental Hockey League) och NHL (National Hockey League), där världens bästa spelare håller till. Varje år spelas även Hockey-VM där 16 nationer slåss om den ärofyllda titeln – världens bästa hockey nation. Vart fjärde år bjuds vi dessutom på Vinter-OS, där nytt för i år är att inga NHL-spelare får delta. Senast Sverige vann OS-guld var 2006 i Turin.